08- 10 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenen program, 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destekleme Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından Desteklenen “Zinde Gençlik Güçlü Türkiye” Projesi dâhilinde Çanakkale Zaferinin 100. yılı münasebetiyle organize edildi.
08 Mayıs günü Karaman’dan hareket eden gençler, 09 Mayıs günü Çanakkale’de şehitlikleri ziyaret ederek atalarına olan minnettarlıklarını duaları ile dile getirdi. Büyük bir heyecanla Çanakkale’yi adım adım tarih kokusunu hazmederek, Çanakkale ruhunu hissederek ziyaret eden gençler adeta o dönemleri yeniden yaşadı, maneviyat ile buluşup, aziz vatan topraklarının nasıl savunulduğunun farkına vardı.
10 Mayıs Pazar günü Bursa Ulu Camii, Yeşil Cami ve Türbesi, Emir Sultan Cami, Hanları, İnkaya Asırlık Çınarı ziyaret edildi. Program, gençlerin memnuniyeti ile tamamlandı.
Proje koordinatörü Mesut Kilit yaptığı açıklamada; projemizde gençlerin milli ve manevi değerlerinin ve aidiyet duygularının daha da güçlenmesi için bakış açıları, düşünce ve algılamalarında farkındalık oluşturmaya gayret etiklerini, Gençlik ve Spor Bakanlığına bu tür projelere destek verdiği için teşekkür ettiğini belirtti.