04 Nisan 2012 günü Vali Hakkı Teke Ormanı'nda düzenlenen törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman,  Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kasım Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy , Aksaray, Konya, Nevşehir, Niğde, Mersin, Adana, Osmaniye ve İlimizden sporcular katıldı.
Farklı İllerden 128 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen projede; 2000-01 Kızlar-Erkekler 1.500 metre, 1998-99 Kızlar-Erkekler 2.000 metre olmak üzere 4 kategoride yapıldı. 1998-99 kızlar kategorisinde Aksaray takımı sporculardan Fadime Koşar, ikinciliği Adana takımından Teslime Özdemir, üçüncülüğü ise Nevşehir takımından Buru Kızılırmak, madalyalarını Vali Karaman'ın elinden alırken 2000-01 kızlar kategorisinde Aksaray takımı sporcularından Büşra KARGIN, 1998-99 erkekler kategorisinde Nevşehir takımı sporcularından Ramazan Çelik, 2000-01 erkeklerde Nevşehir takımı sporcularından Erdem Öz madalya kazanan sporcular oldu.

Vali Kahraman gerçekleştirilen proje hakkında yaptığı açıklamasında; “Ülkemizin umudu olan çocuklarımızın ve gençlerimizin toplumsal hayatımız açısından önemli olduğu kadar sağlık açısından da önemli olan sportif faaliyetleri her zaman destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Bugün burada ödüllendirdiğimiz sporcular yarının Karaman'ında ve Türkiye'sinde söz sahibi olacaklar. En başta hayatlarını bu tip faaliyetlere yer verdikleri için herbirini ayrı ayrı tebrik ediyorum ve ödül alan sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Karaman her alanda olduğu gibi bu alanda da ciddi yatırımların yapıldığı bir şehrimiz. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanımızı ağırladık. Bizlere, Karaman'da 500 kişilik bir yurt yapım projesini 2012 programına tahil edildiği, ayrıca Ermenek ilçemizde 257 kişilik bir yurdumuzu tamamlanarak hizmete açılacağı, Karaman merkezde 460 kişilik bir yurt binasının da tamamlanarak hizmete açıldığını, Karaman ilimizde Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurt yatak kapasitesindeki artışın %224 oranına ulaştığı konularında müjdeler verdi. İnşallah yakın bir zamanda her yönüyle mükemmel bir gençlik merkezi inşaa edilecek. Bu konuyla ilgili süreç başladı. Biz spora yapılan yatırımın, gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırımın ilimize ve ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıdığının bilincindeyiz. Bu bilinçle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yarışmaya katılan İllerin takım değerlendirmelerinde,(1998-99 Erkekler) 1.Konya, 2.Aksaray 3.Niğde - (2000-2001 Erkekler)1. Konya 2. Nevşehir 3. Karaman - (1998-99 Kızlar) 1. Aksaray 2.Konya 3. Mersin - (2000-2001 Kızlar) 1. Aksaray 2. Konya 3. Mersin şeklinde oldu. 

 

ATLETİZM 1.KADEME KROS GRUP MÜSABAKASI FERDİ VE TAKIM SIRALAMASI

 

 

KÜÇÜK KIZLAR FERDİ SIRALAMA

 

 

KÜÇÜK KIZLAR TAKIM SIRALAMASI

1-Büşra KARGIN

AKSARAY

1-AKSARAY

2-Selcan AĞIL

KONYA

2-KONYA

3-Sevilay ÜNALER

MERSİN

3-MERSİN

 

KÜÇÜK ERKEKLER FERDİ SIRALAMA

 

 

KÜÇÜK ERKEKLER TAKIM SIRALAMASI

1-Erdem ÖZ

NEVŞEHİR

1-KONYA

2-Batuhan AĞIL

AKSARAY

2-NEVŞEHİR

3-Recep AKDAĞ

KARAMAN

3-KARAMAN

 

YILDIZ KIZLAR FERDİ SIRALAMA

 

 

YILDIZ KIZLAR TAKIM SIRALAMASI

1-Fadime KOŞAR

AKSARAY

1-AKSARAY

2-Teslime ÖZDEMİR

KONYA

2-KONYA

3-Burcu KIZILIRMAK

MERSİN

3-MERSİN

 

YILDIZ ERKEKLER FERDİ SIRALAMA

 

 

YILDIZ ERKEKLER TAKIM SIRALAMASI

1-Ramazan ÇELİK

KONYA

1-KONYA

2-Yakup Emir ORAL

AKSARAY

2-AKSARAY

3-M.Ali GÜNİNDİ

NİĞDE

3-NİĞDE