2014 yılında dünyada ve Türkiye’de birçok spor olayı yaşandı. Yıla damgasını vuran en ilginç olaylar, Dünya Kupası’nda Uruguaylı yıldız Luis Suarez’in rakibini ısırması ve Volkan Demirel’in ise kötü tezahüratlardan dolayı milli maçta sahaya çıkmaması oldu.

2014 yılında dünyada ve Türkiye’de öne çıkan spor olayları şöyle:

5 OCAK

FENERBAHÇE GENEL SEKRETERİ MAHMUT USLU YUMRUK YEDİ

Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan müsabakada, Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu’ya, Galatasaray taraftarı tarafından yumruk atıldı. Uslu, ’Bana yumruk atıldı’ derken, Jerfi Tarık Fıratlı ise, ’Makas aldım’ açıklamasını yaptı. İkili birbirlerini mahkemeye verdiler.

SEZER BIÇAKLANDI

Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’den transfer ettiği Sezer Öztürk, Almanya’da gittiği bir gece kulübünde bıçaklandı. Yanında kuzeni de bulunan Sezer ameliyat oldu ve uzun bir tedavi süreci geçirdi.

2 MART

TEKNİK DİREKTÖR, FUTBOLCUYA KAFA ATTI

Newcastle United’ın tecrübeli teknik direktörü Alan Pardew, Hull City maçında taç kullanmak üzere kenara gelen rakip takım oyuncusuna kafa attı. Ardından Pardew hakem tarafından tribüne gönderildi.

10 MART

AVNİ AKER’DE MAÇ YARIDA KALDI

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan gerilim Avni Aker’deki maçta patladı. Sarı-lacivertlilerin 1-0 önde götürdüğü karşılaşmanın 55. dakikasında, tribünlerden sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle hakem Bülent Yıldırım karşılaşmayı tatil etti. Karşılaşma 3-0 Fenerbahçe lehine tescil edildi.

13 NİSAN

EUROLEAGUE’DE TÜRK FİNALİ

Kadın basketbolunun en prestijli kupası Euroleague’in finalinde Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe’yi 69-58 mağlup ederek Avrupa’nın en büyüğü oldu.

16 NİSAN

BOSTON MARATONU’NDA PATLAMA

ABD’de yapılan ve 17.’si koşulan Boston Maratonu sırasında bitiş çizgisi yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. Olayda 3 kişinin öldüğü, 17’si ağır 140’tan fazla kişinin yaralandığı açıklandı.

21 NİSAN

GÖKHAN TÖRE VURULDU

Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu Gökhan Töre, gittiği bir gece kulübünde çıkan kavga sonuncunda silahla vuruldu. Kurşunun omzunu sıyırdığı Gökhan Töre, kısa zamanda ayağa kalktı.

3 MAYIS

ADA’DA ’2-2’ VAKASI

2009-10 sezonunda Fenerbahçe ile Bursaspor arasında yaşanan şampiyonluk yarışında, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaşanan ’anons’ skandalının bir benzeri de bu kez İngiltere’de yaşandı. İngiltere Champions League’de play-off mücadelesinde Reading kendi sahasında Burnley ile 2-2 berabere kalınca, Reading taraftarları play-off biletini kazandıklarını düşünerek bir anda sahaya girdi. Ancak Reading taraftarları, Brighton Albion’un Nottingham Forrest deplasmanında attığı 90. dakika golünden haberi yoktu. Uzun süre saha içerisinde play-off’u kutlayan Reading taraftarları, diğer maçtaki sonucu öğrenince büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

11 MAYIS

FENERBAHÇE’NİN ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINDA OLAY

Fenerbahçe’nin şampiyonluk kutlamalarında Aziz Yıldırım, tribünlerden yapılan ’Alex de Souza’ tezahüratları üzerine ’Bu futbolcuların emeğine saygısızlık yapıyorsunuz’ diyerek tepki gösterdi. Tribünlerin aynı tezahüratı devam ettirmesi üzerine Yıldırım, "Sizi bir daha bu stada sokmam, paralı köpekler" dedi.

19 HAZİRAN

GALATASARAY LİV HOSPİTAL SAHAYA ÇIKMADI

Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanacak olan ve sezonun şampiyonunu belirleyecek maça sarı-kırmızılılar hakeme güvenmedikleri ve Fenerbahçe’ye seyircisiz oynama cezası verilmediğini belirterek çıkmadı. Fenerbahçe Ülker galip sayılarak şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

24 HAZİRAN

SUAREZ YİNE ISIRDI

Uruguaylı yıldız oyuncu Luis Suarez, 2014 Dünya Kupası maçında İtalyan oyuncu Chiellini’yi ısırdı. Sezon öncesi Barcelona’ya transfer olan yıldız futbolcu 4 ay ceza aldı.

8 TEMMUZ

PANZER BREZİLYA’YA ACIMADI

Dünya Kupası yarı final maçında Almanya, Brezilya’yı adeta dağıttı. Panzerler, ev sahibi Brezilya’ya acımadı ve rakibini 7-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı.

10 TEMMUZ

GALATASARAY’A HAJROVIC ŞOKU

Galatasaray’a büyük umutlarla transfer edilen İzet Hajrovic, sezon sonunda alacaklarının ödenmediğini iddia ederek UEFA’ya başvuruda bulundu ve ardından Werder Bremen’e transfer oldu.

1 AĞUSTOS

BİNNAZ USLU’YA ÖMÜR BOYU MEN CEZASI VERİLDİ

2011 Dünya Şampiyonası’nda verdiği numunenin yeniden analizi sonucu dopingli çıkan milli koşucu Binnaz Uslu’nun, ikinci ihlalden dolayı ömür boyu men cezası verildi.

11 AĞUSTOS

ERSUN YANAL’IN SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Fenerbahçe’yi şampiyon yapan Ersun Yanal’ın yeni sezon öncesi oyunculara hitaben yaptığı küfürlü bir ses kaydı ortaya çıktı. Ardından tecrübeli hoca Fenerbahçe’deki görevinden ayrıldı.

25 AĞUSTOS

SÜPER KUPA MAÇINDA SOMA’YI UNUTTULAR

Şampiyon Fenerbahçe ile Türkiye Kupasını kazanan Galatasaray, Soma’da hayatını kaybeden 301 madencinin anısına Süper Kupa maçını Manisa’da oynadı. Galatasaray taraftarlarının sahaya yabancı madde yağdırdığı maçta Volkan ile Melo arasında penaltılarda yaşanan gerilim sonrası tecrübeli kaleci, soyunma odasında Melo’ya hitaben, "Gereksiz sokak köpeklerini zehirlesinler" dedi.

9 EYLÜL

SCHUMACHER’DEN GÜZEL HABER

Fransa Alpleri’nde kayak yaparken kaza geçiren ve uzun bir süredir komada tutulan Michael Schumacher’den iyi haber geldi. Eski F1 şampiyonunun sözcüsü, Schumacher’in uyandığını ve komadan çıkartılıp hastaneden taburcu edildiğini açıkladı.

5 EKİM

MOURİNHO İLE ARSENE KAPIŞTI

İngiltere Premier Ligi’nde Arsenal ile Chelsea arasında oynanan maçta iki teknik adamın yaşadıkları olay gündeme damga vurdu. Arsenal’in Fransız çalıştırıcısı maç içinde Mourinho’nun üzerine yürüyerek Portekizli hocayı itti.

15 EKİM

SIRBİSTAN-ARNAVUTLUK MAÇINDA OLAY

Sırbistan ile Arnavutluk maçında Arnavut taraftarların sahaya maket uçakla Arnavut bayrağı indirdi. Taraftarların sahaya girerek Arnavut oyunculara saldırdılar ve hakem maçı tatil etti.

21 EKİM

AMPUTE SPORCU PİSTORİUS’UN CEZASI BELLİ OLDU

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı öldürmekten suçlu bulunan Oscar Pistorius’un cezası belli oldu. Güney Afrikalı sporcu, kız arkadaşını öldürmekten dolayı 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

4 KASIM

OLAYLI DORTMUND MAÇI

Galatasaray’ın Borussia Dortmund’a 4-1 yenildiği olaylı maçın ardından, UEFA sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden kulübe 70 bin Euro ceza verdi. Alman polisi tribünlerine meşale fırlatan taraftarlar hakkında ise cinayete teşebbüsten soruşturma başlattı.

16 KASIM

VOLKAN MİLLİ MAÇTA STADI TERK ETTİ

A Milli Takımı’ın, Kazakistan ile oynayacağı grup maçı öncesi sahada ısınan Volkan Demirel, kendisine ve ailesine edilen küfürler sebebiyle maç öncesi stadı terk etti. Kaleye ise Volkan Babacan geçti.

16 KASIM

GAZETECİLERE SALDIRI

Türk Telekom Arena’dan ayrılan Volkan Demirel, ismi esame listesinde yer aldığı için geri dönmek zorunda kaldı. Emre Belözoğlu ile beraber dönen Volkan Demirel maç sonu stattan ayrılırken, çekim yapan gazetecilere Fenerbahçe Kulübü’nün özel güvenlikleri saldırdı.

21 KASIM

SIRP TARAFTAR ÖLDÜRÜLDÜ

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan Euroleague maçı öncesinde Türkiye’ye gelen ve Abdi İpekçi Spor Salonu önünde sarı-kırmızılı taraftarlara saldırdığı iddia edilen Sırp taraftarların arasında yer alan Marko İvkovic, kalbine isabet eden bıçak derbesiyle hayatını kaybetti.