Bu sezon Avrupa’da 2015 CEV Challenge Cup’da mücadele eden Galatasaray FXTCR, kupanın ilk maçına bugün Finlandiya’nın Loimaa kentinin takımı Hurrikaani Loimaa karşısında çıktı.

Sarı-kırmızılılar maça kaptan Selçuk, İbrahim Emet, Kamil, Tuia, Filip, İbrahim Akşeker, libero Mehmet ve Onurcan’la başladı. İlk sette az hata yapan Galatasaray, seti 22-25 kazanarak 1-0 öne geçti. İkinci sette sarı kırmızılı takımın temposu düşerken, etkili oynayan ev sahibi seti 25-20 alarak durumu 1-1’e getirdi. Galatasaray, üçüncü sete çok iyi başlamasına rağmen sonunu getiremedi ve Hurrikaani Loimaa iyi seriler yakalayıp seti 25-22 kazandı ve 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette bu kez rakibine karşı daha etkili olan Galatasaray FXTCR, seti 20-25 alarak eşitliğ sağladı ve maç tie-break setine uzadı. Tie-break setinde sarı-kırmızılı takım 15-9 üstünlük sağlayarak maçı 3-2 maçı 2-3 kazandı ve Avrupa’daki ilk maçımızdan galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray FXTCR 19 Kasım Çarşamba günü saat 18.30’da Burhan Felek Voleybol Salonu’nda Hurrikaani Loimaa’yı rövanş maçında ağırlayacak.