16-17 Nisan 2016 tarihleri arasında küçükler ve yıldızlar kategorisinde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı badminton şenliğine kızlar ve erkekler kategorisinde toplam 60 sporcu katıldı. 9 ve 11 yaş altı kategorilerinde heyecanlı ve tempolu geçen maçlarda sporcular ferdi alanda yapılan müsabakalarda dereceye girebilmek için tüm hünerlerini sergilediler. Oldukça eğlenceli geçen şenlikte sporcular badminton oynamanın tadını çıkarırken diğer bir taraftan da dostluklarını pekiştirdiler. 
Karaman’da badminton branşına ilginin giderek arttığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza antrenörlerimiz eşliğinde badminton sporunun tüm inceliklerini öğretiyoruz. Çocuklarımıza sadece spor yapmayı değil aynı zamanda ülkesine hizmet eden sağlam bir gençlik oluşturma çabasındayız. İleride inşallah bünyemizde yetişen sporcularımızla badminton milli takımımızın iskeletini oluşturacağız. Sporcularımız hem Karamanı hem de ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Ayrıca bu anlamlı günde bizleri ve sporcularımızı yalnız bırakmayan tüm sporcu velilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Ayrancı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Aydemir, badminton il temsilcisi Ela Sunaoğlu ve antrenörler tarafından takdim edildi.
Müsabakalar sonunda oluşan tablo ise şu şekilde oluştu:
9 Yaş Altı
Tek Bayanlar: 1. Edanur Özoğul, 2. Ervanur Özoğul, 3. Raziye Gül Düzel, 4. Damla Su Can
Tek Erkekler: 1. Selim Can, 2. Mustafa Kayra Set, 3. Ahmet Ceylan, 4. Mustafa Can İlik
Çift Erkekler: 1. Levent Uysal-Edanur Özoğul, 2. Polat Eren Kılıç-Ervanur Özoğul, 3. Damla Su Can-Mustafa Can İlik 4. Ali Kerem Aydın-Raziye Gül Düzel
11 Yaş Altı
Tek Erkekler: 1. Oktay Set 2. Mustafa Yıldırım 3. Furkan Ergun-İsmail Karakuyu
Tek Bayanlar: 1. İrem Elif Yurdadön 2. Nisa Gül Kısacık 3. Melek Sena Çeşen-Asude Büşra Gürbüz
Çift Erkekler: 1. Oktay Set-Mustafa Yıldırım 2. Furkan Ergün-İbrahim Çınar 3. Emirhan Doğan-Halil Sarı 3. Ahmet Gülcan-Durmuş Ali Gülcan