Otomobil yarışlarını sevenlere müjde! Yapıldığı tüm şehirlerde yoğun ilgi görmesinin yanı sıra TV’den canlı yayınlanması nedeniyle, tüm dünyada büyük bir yarış sever izleyicisi potansiyeline sahip olan “V1 Chellenge” fırtınası bu kez Adana’da esecek. Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda organize edilen, Türk yapımı VOLKICAR otomobillerin yarışacağı “ V1 Challenge”, 16 Kasım Pazar günü Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenecek pistte yapılacak. Yarışlar NTV Spor’dan canlı yayınlanacak.

SÖZLÜ’NÜN DESTEĞİ YARIŞLARI ADANA’YA ALDIRTTI

Dünyaca ünlü yarışçımız Volkan Işık tarafından tasarlanıp üretilen Türkiye’nin ilk özgün yarış otomobili VOLKICAR’ların tüm hünerlerini sergileyeceği “V1 Chellenge”, yarış organizasyonunu gerçekleştirmek için girişimlerde bulunup büyük çaba harcayan AGİAD yönetim kuruluna Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, büyük destek sağladı. Daha önce başka bir il’de yapılması planlanan yarışlar Hüseyin Sözlü’nün ağırlığını koymasıyla Adana’ya alındı.

AGİAD’ın öneri ve girişimleri Başkan Sözlü’nün büyük desteğiyle olgunlaştırılan proje kapsamında, Adana’ya davet edilen dünyaca ünlü yarışçımız ve yarış otomobili tasarımcısı Volkan Işık’la, bir toplantı yapıldı. Başkan Hüseyin Sözlü, AGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ege Baş ve Genel Sekreter Cenk Yakın’ın katıldığı toplantıda “V1 Chellenge” yarışlarının Adana’ya alınması sağlandı. Toplantıda ayrıca yarışların 16 Kasım 2014 Pazar Günü saat 14.00’te Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılması da kararlaştırıldı.

NOYANER, “ADANA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK”

AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Noyaner, yarışların Adana’da yapılacak olmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün büyük destek sağladığını belirterek, “Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yarışlar NTV Spor’dan canlı olarak verilecektir. Yarışların tüm Türkiye’de hatta dünyada büyük bir meraklı kitlesi var. Dolayısıyla yapıldığı kentlerin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Adana’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. AGİAD olarak Adana’nın tanıtımına katkı sunmak bizi çok mutlu ediyor. Biz Adana’nın daha iyi yerlere gelmesi ve dünyada daha iyi tanınması için çalışıyoruz.” dedi.

MİLYONLARCA SEYİRCİ İZLİYOR

2011 yılından bu yana şehir merkezlerinde yüz binlerce seyirci tarafından izlenen, TV’lerin canlı yayını sayesinde ise milyonlarca izleyiciye ulaşan V1 Challenge, Volkan Işık tarafından tasarlanıp üretilen ve gerçek bir yarış otomobili olarak doğan VOLKICAR’la yapılıyor.

İlk yarışını 26 Haziran 2011’de Ankara Hipodrom’da gerçekleştiren V1 Challenge’ta birbirinden rekabetçi 18 pilot birincilik için yarışıyor. Türkiye’nin tecrübeli yarış pilotlarıyla hızlı stilleriyle dikkat çeken genç pilotlarını bir araya getiren V1 Challenge, yapıldığı bölgelerde seyirci patlaması yaratıyor.

MEYDAN PİSTE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Türkiye’nin ilk özgün otomobili olan ve 6 saniyede 100 km hıza ulaşabilen VOLKICAR’ların yarışacağı V1 Challenge için Uğur Mumcu Meydanı’nı yarış pistine dönüştürecek özel düzenlemeler yapılacak. Meydan bu amaçla 16 Kasım Pazar günü trafiğe kapatılacak. Tribünlerin de kurulacağı meydanda , seyircilerin yarışları rahat izlemeleri için her türlü güvenlik önlemlerinin alınacak.