KAYSERİ (AA) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ Spor), ligin ilk yarısını 3. sırada bitirmenin mutluluğu yaşanıyor.

Kırmızı-beyazlı kulübün yönetim kurulunun yaptığı yazılı açıklamada, kadın basketbol takımının sezonun geride kalan haftalarında TKBL ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde taraftarının yüzünü güldüren sonuçlar aldığı belirtildi.

Oyuncuların başarılarından dolayı tebrik edildiği açıklamada, "2014-2015 sezonun 1. devresi sona erdi. Ligi averaj ile 3. sırada bitirmemiz bizleri çok memnun etmiştir ve sezon sonu hedefimiz adına umutlandırmıştır. AGÜ Spor olarak her sezon ilk 3 sırada yer alabilmek ve FIBA Kadınlar Avrupa Ligi gibi büyük bir organizasyonda  geçen sezondan sonra bu sezon da son 8 takım umudumuzu yaşatabilmek kulüp olarak bizleri heyecanlandırmakta" ifadeleri kullanıldı.

Taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür eden yönetim kurulu, sportif başarılarının yanı sıra her geçen gün artan ve TKBL'de elde ettikleri en yüksek seyirci ortalaması da şehrin takıma verdiği destek ve güvenin bir göstergesi olduğu belirtildi.

TKBL'de ligin ilk yarısında en çok sayı atan Türk oyuncunun maç başına 10.6 ile toplam 138 sayıyla Pınar Demirok ve 5.4 ile toplam ribaunda 1. sırada yer alan Esra Ural'ın kulübün gurur kaynağı olduğu vurgulandı. Ayrıca 1995 doğumlu Sinem Ataş'ın aldığı 13 dakika ortalama süre ve 1990 doğumlu Cansu Arslan'ın  maç başı ortalama 17 dakikada gösterdikleri performanslar ise gelecek adına kulübü umutlandırdığı kaydedildi. 

Yönetim, kısıtlı sayıdaki Türk oyuncuyu TKBL'de bu kadar efektif kullanan teknik heyeti de ayrıca tebrik etti. 

A Milli Kadın Basketbol Takımının da formasını giyen Lara Sanders'in performansından da memnun olunduğu vurgulanan açıklamada, "Türk kadın basketboluna 6 sezon önce kazandırdığımız oyuncumuz Lara Sanders'ın Avrupa'da en iyi 10 kadın sporcu içinde olması ülkemiz adına önemli bir başarıdır. Yönetim olarak kendisini tekrar tebrik ederiz" ifadelerine yer verildi.

Sezonun ikinci yarısında tüm takımlara başarı dileyen yönetim, şunları kaydetti:

"Bizim kulüp olarak hedefimiz sezon sonunda da bu noktadan aşağıda olmamak ve play-off'un sürpriz takımı olarak finali zorlamaktır. FIBA Kadınlar Avrupa Ligi ise kendi hatalarımız ile kaybettiğimiz avantajımızı kalan 3 maçta tekrar geri almak ve adımızı 2. sezonumuzda da  ilk 8 içine yazdırmak en büyük hayalimizdir. Tabi ki bu hedefler kolay değil ve aynı hedeflere mücadele eden rakiplerimizin bütçeleri düşünüldüğünde daha da zorlaşıyor. Ama biz de AGÜ Spor olarak son 6 sezondur gösterdiğimiz istikrarı devam ettirip daha da ileriye gitmek istiyoruz. Daha büyük başarılar için artık hazırız."

Kulübe destek olan herkese teşekkür eden yönetim açıklamayı şöyle sonlandırdı:

"Ayrıca bizlere maddi manevi büyük destek sağlayan ve her şartta arkamızda hissettiğimiz Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki ve Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu'na teşekkürü bir borç biliriz. AGÜ Spor olarak bu birliktelikleri ilerleyen sezonlarda bir kupa ile taçlandırmak en büyük arzumuzdur."