21 Şubat Salı günü yapılacak olan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  (A.S.K.F.) olağan üstü kongresine hazırlanan  Mustafa Kurşun Karaman İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Amatör Spora Profesyonel Çözümler geliştiren Kurşun, Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu delegeleri, Karaman Faal Hakemleri, Antrenörler ve Basın Mensuplarının katıldığı programda A.S.K.F. Başkanı seçilmesi halinde AMATÖR SPOR EVİ projesini bir an önce gerçekleştireceklerini belirtti. Ben merkezli yönetimden biz merkezli yönetim anlayışını benimseyip bütün kulüplerin düşüncelerini değerlendirmelerini dikkate alacaklarını belirten Mustafa Kurşun; “Amatör Kulüplerimizin sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların başında maddi sıkıntılar geliyor. Bu sıkıntıları sponsorluk ile aşarak kulüplerimizi rahatlatmayı hedefliyoruz. Bunu kulüplere tekil olarak veya komple amatör lige sponsor bularak çözeceğiz. Bu konuyla ilgili temaslarımız sürüyor. Organize sanayimizin öncülüğünde ulusal firmalarında sponsorluğunu Amatör takımlarımıza destek olarak alacağız. Bununla birlikte sağlık sponsoru, takım sponsoru ve ulaşım sponsoru gibi sponsorluklar bularak Amatör Kulüplerimizin yükünü hafifleteceğiz.” Dedi. Tesis ve saha sorunun aşılacağını da belirten Kurşun; “Belediyemizin gençlik merkezi yapmak üzere Tahsis ettiği 60.000 metrekarelik alanın içerisinde Amatör Spor Evimizi de oluşturarak bir an önce hizmete açacağız.” dedi. Mustafa Kurşun’un diğer projeleri;
- Ben merkezli değil Biz merkezli bir yönetim.
- Sorunların üstesinden gelmek için çözüm odak merkezimiz olacak.
- Yönetim yeni fikir ve katılımlara açık olacak.
- Proje ofisi kurularak bütün kulüpler için projeler yapılacak. 
- Spor camiası diri tutulacak. Ulusal organizasyonlar Karaman’a getirilecek.
- Sosyal aktiviteler düzenlenerek Kulüplerin kaynaşması sağlanacak.
- Karaman Spor Konseyi oluşturulacak.
- Başarıyı teşvik ederek ödüllendirilecek.
- Mali sorunlar Sponsorlarla çözülecek.
- Amatör Evi kululacak.
Toplantıya ve sunuma katılan Amatör Kulüp yetkilileri ve diğer misafirler sunumdan ve projelerden çok memnun olarak Mustafa Kurşun’a teşekkür ettiler. 

A.S.K.F. Başkan Adayı Mustafa Kurşun Pazartesi sabah Saat: 08:30 da 93,3 Genç Fm de yayınlanan Sabah Programına katılarak soruları yanıtlayıp projelerini anlatacak.