PTT 1. Lig’in 15. haftasında Albimo Alanyaspor sahasında Şanlıurfaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kaplar, Şanlıurfaspor maçında arzulu ve istekli oynamalarına rağmen galip gelemediklerini söyledi.

Galibiyete çok inandıkları maçın özellikle ilk yarısında ellerinden gelen en iyi performansı sergilediklerini belirten Kaplar, “Böylesine mücadele eden, arzulu ve istekli takımın galip gelmesi gerekirdi. İlk yarıda öne geçtik, hatta 2-0’ı da yakalayabilirdik. Geçen hafta olduğu gibi bu maçta da bariz golümüz verilmedi. Bana göre Emre’nin attığı golde faul yok. Hakem zaman zaman aleyhimize olumsuz düdükler çaldı ama hakem kararlarının arkasına sığınmak doğru olmaz. Ayite’nin sakatlanarak oyundan çıkması bizim için büyük sıkıntı oldu ve zaafa uğrattı” dedi.

"ÇOK BASİT BİR GOLDÜ "

Maçın 2. yarısında adeta forvetsiz oynadıklarını dile getiren Kaplar, “Forvette oyuncumuz vardı ama Ayite’nin yaptığı görevleri yeteri kadar yerine getiremedi. Böyle olunca topu ayağımızda tutamadık ve atak yedik. Hata yapmaya başladık. Kazandığımız topları da olumlu kullanamadık. Dolayısıyla kalemizde golü gördük. Bana göre çok basit bir goldü. 9 oyuncumuz kendi yarı alanımızdayken araya atılan bir top çok rahat bırakılan oyuncuyla buluştu. Maçın 2. yarısındaki zaafı Ayite’nin olmamasına bağlayabilirim. Ayite sahada olsaydı topa daha fazla sahip olan ve rakip yarı alanda kalabilen bir oyun sergiledik. 1 puan aldık, 2 puan kaybettik. Yine de arzu, istek ve inançtan dolayı oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu.

"FOTVETTE SORUN VAR"

Forvet hattındaki sıkıntının herkes tarafından bilindiğini kaydeden Kaplar, "O sıkıntıyı gidermek görevimiz ancak bunu konuşmanın bize ne fayda getireceği tartışılır. İlk yarıdaki maçlar bittikten sonra daha güçlü bir takım için başkanın ve yönetim kurulunun düşündükleri var. Biraz daha rahat mücadele edebilmemiz için eksik mevkilerde daha iyi oyunculardan kurulu bir takımımızın olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

ŞANLIURFASPOR CEPHESİ

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise maç sonrası şunları söyledi:

"İyi bir maç oldu. İki takım da iyi mücadele yaptı. Benim şahsi kararım kendi takımımı beğendim. Çok fazla kenarlardan geldik, çok fazla atak yaptık. İki kırmızı kart görmemize rağmen hakem maçı iyi yönetti. Son 10 dakika her iki takımın oyuncuları da hakemi aldattı. Biz nerede hatamız var bunları biliyoruz. Devre arasında bunun telafisini yaparız. Takımımın orta sahasını çok beğendim. Deplasmanda 9 kişi kalarak kaybetmeden dönmekten memnunum. Kısa günü karı diyeyim ben buna."