KAYSERİ (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor Projesi" kapsamında, Kayserisporlu futbolcu Zeki Yavru ve Beşiktaşlı eski futbolcu Ali Gültiken, öğrencilerle bir araya geldi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen programın moderatörlüğünü yapan TRT spikeri Ersin Düzen, proje kapsamında hayatlarında önemli adımlar atmış kişilerin, gençlerle buluşturulduğunu söyledi.

Ali Gültiken de Beşiktaş'tan sonra kısa bir süre Kayserispor'da forma giydiğini, futbolu bırakmasında sakatlıkların etkisinin fazla olduğunu ifade etti.

Beşiktaş'a amatör liglerde gol kralı olduktan sonra transfer olduğunu belirten Gültiken, şöyle devam etti:

"Beşiktaş'ta kaleci dışında her mevkide oynadım. Beşiktaş'ın genç takımında gol kralı oldum. İlk sezon Beşiktaş'ta 30'dan fazla maçta yer aldım. Hep forvet oyuncusu olarak görev yaptım. İngiltere ile milli maçımız vardı, orada ön sağ açık oynadım. Sonra hafta içinde Trabzonspor maçında sağ bek sakatlandı, onun yerine oynadım. O sezon şampiyon olmuştuk."

Beşiktaş'ta ilk sezonunda 31 gol attığını anlatan Gültiken, bu sayıyla siyah-beyazlı takımda son 50 yılda bir sezonda en çok gol atma rekorunun kendisinde olduğunu kaydetti.

A Milli Futbol Takımının başarılı olduğunu dile getiren Gültiken, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ay-yıldızlılardan derece beklediğini vurguladı.

Kayserisporlu Zeki Yavru ise kendisini geliştirerek A Milli Futbol Takımı'nda oynamayı hedeflediğini anlattı.

Hakemlere futbolcuların fazla itiraz ettiğine dikkati çeken Yavru, aldığı karar sonrasında bundan sonra hakemlere itiraz etmeyeceğini sözlerine ekledi.