İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu deprem riski nedeniyle kapatılan Alsancak Stadı’na portatif tribün yapabileceklerini söyledi.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Altay Başkanı Aslan Savaşan’ın “Alsancak Stadı için ne yapabiliriz?” diye sorması üzerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarihi stada portatif tribün yapılması konusunda verdikleri sözün halen daha geçerli olduğunu söyledi.

Alsancak Stadı’nın Altay kulübü ve İzmir için önemini bildiklerini dile getiren Kocaoğlu, Alsancak Stadı’nın kapatılmasının ardından bu konuda yapılan toplantılarda da gündeme gelen, stadın açık tribününün komple yıkılarak yerine portatif tribün yapılması için gerekli izinlerin Altay tarafından alınması halinde Büyükşehir Belediyesi tarafından projenin hayata geçirileceği ifade etti.

Altay Başkanı Aslan Savaşan ise Alsancak Stadı’nın kapatılmasının gerek Altay kulübüne, gerekse maçlarını burada oynayan diğer İzmir kulüplerine yaşattığı sıkıntıların doruğa ulaştığı bugünlerde Kocaoğlu’nun sözünü verdiği portatif tribün projesinin çözüm olacağını söyledi.

İzmir Milletvekillerini, İzmir Valisini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüne de bu konuda yardım çağrısında bulunan Savaşan, “İzmir’e yeni bir stadyum yapılıncaya kadar Alsancak Stadı’nın tekrar devreye sokulması gerektiğine inancımızla, Altay camiası, tüm İzmir kulüpleri ve taraftarlarını destek vermeye davet ediyoruz” dedi.