Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gündüzlü Atletizm Sporcu Eğitim Merkezi ve ENKA Spor Kulübü sporcusu olan genç atlet Görkem Arıkan, 2022 sezonunda elde ettiği başarılarla ilimizi başarılı bir şekilde temsil etmişti. 

Geçtiğimiz sezon katıldığı 5 farklı Türkiye şampiyonasında altın madalya uzanan genç atlet, 3 kez de bölge şampiyonu olma sevinci yaşadı. 1 defada Türkiye üçüncüsü olan Arıkan, 2022 sezonunda yüksek atlama kategorisinde katıldığı yarışların sonunda madalya kürsüsündeki yerini kaptırmadı. 

GÖZ DİKTİĞİ TOHM BARAJINI AZİM ETTİ GEÇTİ!

Elde ettiği başarıların yanı sıra kendinden yaşça büyük sporcuların arasında da yarışlara katılan genç atlet, geçtiğimiz sezonda en büyük hedeflerinden birisi olan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin (TOHM) 1.84’lük barajını da geçti. 

YENİ SEZONDA DA BAŞARI ELDE ETMEK İÇİN 5 GÜN BOYUNCA ANTRENMAN YAPIYOR

2023 sezonunda Türkiye Atletizm Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan farklı şampiyonlarda da boy göstermeye hazırlanan Arıkan, kürsüdeki yerini korumak istiyor. Yeni sezonda da başarılarına yenilerini de eklemek isteyen genç atlet, Antrenörü Melihşah Katman ile birlikte Karaman Kemal Kaynaş Stadyumunda çalışmalarına devam ediyor. Hafta içi her gün antrenman yapan Arıkan, yarışlar öncesinde sağlığına da dikkat ediyor. 

Arıkan, 2023 yılının Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak olan yarışmalar da altın madalyaya uzanan atlayışları yapabilmek için yoğun bir efor sarf ediyor. 

YENİ SEZONDA HEDEF 1.95!

Sporcusunun durumu hakkında gazetemiz muhabirine bilgiler veren Atletizm Antrenörü Melihşah Katman, yeni sezonda hedeflerinin 1.95 yüksekliğinde bir atlayış olduğunu söyledi.

2022 sezonunda Görkem Arıkan’ın büyük başarılara imza attığını ifade eden Katman, şunları kaydetti: “Geçen sezon başında 1.73 ile başlayarak sezonun son yarışmasında 1.84’e geliştirip TOHM barajını geçtiğimiz için çok mutluyum. Yeni sezonda ilimiz Karaman’ın, Kulübümüz ENKA’nın adını duyurmaya yeni dereceler ile devam etmek istiyoruz. Tabi ki bizim motivasyonumuza katkı ve destek veren Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, ENKA Spor Kulübümüze ve Sporcumun ailesine teşekkür ederim.  Güzel bir hazırlık dönemini geride bırakırken bütün sporcularımıza başarılı bir sezon geçirmelerini diliyorum.” 

Yeni sezon öncesi 17 Aralık tarihinde Bursa ilinde düzenlenecek olan Olimpik Deneme Yarışmasında piste çıkacak olan Arıkan ise, “Geçen sezonunki hedefim 1.84’tü Allah’ın izniyle hedefime ulaştım. Yeni sezondaki hedefim 1.95. Şubat ayında başlayacak olan yeni sezonda Salon Türkiye Şampiyonasında piste olacağız” ifadelerine yer verdi. 

Geçen sezonun iyi geçtiğini dile getiren Arıkan, “Başlarda çok iyi başladık 1.74’lük bir derece ile sezona başlangıç yaptık. Geçen sezon hedefim TOHM barajıydı. Barajı, Kulüpler Şampiyonasında 1.84’lük atlayışımla geçtim. Yeni sezon öncesinde Olimpik Deneme Yarışmasına katılacağım. Yeni sezon Şubat ayında düzenlenecek olan Salon Türkiye Şampiyonası ile başlayacak. Sezon öncesinde haftanın 5 günü Kemal Kaynaş Stadyumunda Antrenörüm Melikşah Katma ile birlikte antrenman yapıyoruz” dedi.