Karaman’ın altın tekmeleri her geçen yıl başarılarına bir yenisini daha eklemeye devam ediyor. Gerçekleştirilen özel turnuvalarda ve Türkiye şampiyonalarında gösterdikleri performansla tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi başaran Karaman’ın altın tekmeleri son olarak 14-17 Şubat 2016 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası (Turkish Open) yarışmalarına gençler kategorisinde milli davet alarak bu haklı gururu Karaman’a bir kez daha yaşattı. Karaman bu büyük ve geniş çaplı organizasyona ise tekvando antrenörleri Ali Can ve İbrahim Kafalı eşliğinde Eylem Can, Zeynep Doğan ve Ahmet İsa Şimşek ile 3 sporcu ile katılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan tekvando il temsilcisi Can;” Karaman’da tekvando sporu her geçen gün büyümeye ve milli takıma sporcu vermeye devam ediyor. Karaman milli takıma gönderdiğimiz sporcu sayımız 15 iken son olarak Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası (Turkish Open) yarışmalarına göndereceğimiz 3 sporcumuz ile bu sayıyı 18’e yükselttik” diye konuştu.

Tekvando sporunda yaşanan bir başka gurur ise; 26-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Alanya Atatürk Spor salonunda gerçekleştirilen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’ndan geldi. 72 ilden 940 Erkek, 580 kadın toplam 1520 sporcunun katıldığı şampiyonada 49 kilo da yine Karaman sporcusu Hilal Şimşek Türkiye 3.’sü olarak kendi alanında yeni bir başarıya daha imza attı.

Sporcuların aldığı başarıların kendilerini sevindirdiğini söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Tekvandodan gelen başarılı haberler bizim için gurur kaynağı olmaya devam ediyor. İnşallah yapımı devam eden Çok Amaçlı Spor Salonunun tamamlanması ile birlikte bu başarılar kat kat artarak devam edecek. İl Müdürlüğü olarak Karaman’da sporun tabana yayılmasını önemsiyoruz ve çalışmalarımıza bu yönde ciddi şekilde yatırımlar yapıyoruz. Kategorilerinde dereceye giren ve milli davet alarak bizleri gururlandıran sporcu ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, gerçekleştirilecek olan şampiyonada başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.