PTT 1. Lig’in 9. haftasında Altınordu, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda konuk ettiği Antalyaspor’u 3-1 mağlup ederek, ligdeki puanını 11’e çıkardı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, zor bir maç oynadıklarını dile getirerek, “Ligin üzerinde futbolculara sahip olan bir takım vardı karşımızda. Maçın ilk yarısı istediğimiz oyunu bir türlü tutturamadık, coşkulu değildik. Kırılma anları yaşadık. Futbolcularımıza maç öncesi ve arasında şunu söyledim; ‘90 dakika maçın temposunu yüksek tutarsak maçı kazanırız.’ İkinci yarı çok iyi başladık, bulduğumuz gol ile moralimiz daha da arttı ve arkasından diğer golleri bulduk. Geçen hafta galip geldiğimizde bunun tesadüf olmadığını, devamının geleceğinin vurgusunu yapmıştık. Buraya gelen taraftarlara da verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Takım oyununu oynayan bir ekip olduklarını belirten Eroğlu, berabere kaldıkları maçlarda da iyi mücadele ortaya koyduklarını söyledi. Eroğlu, hedefleriyle ilgili olarak da, “Bu ligde ilk yılımız, ligi tanımak amaçlı başladık. PTT liginde çok iyi takımlar var. Yakın vadede hedefimiz ilk 6 gibi görünüyor. Ancak uzun vadede elbette Süper Lig hedefimiz var” diye konuştu.

Maçın değerlendirmesini yapan Altınordu’nun başarılı futbolcusu Yusuf Abdioğlu ise, “Lige beraberlikler başladık. Kimsenin bize güveni yok gibiydi. Hiçbir takıma ezilmedik. Biz kendimizden bahsettirmek istiyorduk. Antalyaspor’u çok iyi analiz ettik. Pek pozisyon vermedik. Adanaspor’dan aldığımız galibiyet maçıyla çıkışa geçtiğimize hissettik. İnşallah bundan sonra 3 puanların arkası gelecek. Takım arkadaşlarımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

ANTALYASPOR CEPHESİ

Altınordu takımını tebrik ederek sözlerine başlayan Antalyaspor Teknik Direktörü Engin Korukır, bireysel hatalar yüzünden bugün kalelerinde gol gördüklerini söyledi. Korukır, hakem Ali Palabıyık’ı da eleştirerek, “Hakemin günahını almak istemiyorum ama müsabakanın ilk yarısında bir pozisyonumuzda, biz penaltı gibi gördük fakat verilmedi. Eğer penaltıysa yazık olmuş diye düşünüyorum. Altınordu ikinci yarıdaki futboluyla bizden daha fazla hak etti. Bizden çok daha istekli ve arzulu oynadılar. Kendilerini kutluyorum. Beğenmediğim tek şey hakemin gösterdiği performanstı. İkinci yarı hem kendimi hem de futbolcularımı beğenmedim” dedi.

Bir gazetecinin Altınordu’nun futbolcularının yaş ortalamasının 22 ve yabancı oyuncusun olmamasının nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna yanıt veren Korukır, “Altınordu’yu göklere çıkarmak lazım. Ne güzel işte hem yabancı oyuncusu yok hem de yaş ortalaması küçük” şeklinde konuştu.