İlimizde yapılacak Amatör Spor Haftası etkinlikleri; Açılış Programı, konuşmalar ve yerel sanatçıların vereceği konserlerle zenginleştirilerek, etkinlik alanlarında spor aktivitelerinin tanıtımları yapılarak sonlandırılacaktır.

Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açıkoturum, çalıştay v.b. etkinlikler ile ülkemizde topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasıdır.
Hafta; spor faaliyetlerinde yer alacak tüm grupların o ildeki milli sporcu, antrenör, hakem ve engelli sporcularımızın da katılımlarıyla önceden belirlenmiş güzargah boyunca müzikli kortej eşliğinde yürünerek kent genelinde Amatör Spor Haftası farkındalığının sağlanmasıyla başlanacaktır. Açılış programı; konuşmalar ve yerel sanatçıların vereceği konserlerle zenginleştirilerek, etkinlik alanlarında spor aktivitelerinin tanıtımları yapılarak sonlandırılacaktır.