30 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri kortej yürüyüşüyle başladı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenen ve ülke genelinde 30 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri kortej yürüyüşüyle başladı.
Cumhuriyet Parkı'ndan başlayıp Kemal Kaynaş Stadyumu'nda sona eren yürüyüşe, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Selmani Karaçam, Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Celalettin Özcan, antrenörler, sporcular ve öğrenciler katıldı. 
Kazım Karabekir Spor Salonunda devam eden programda konuşma yapan Karaman Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, ''Amatör Spor Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak suretiyle yeni bireylerin spora kazandırılmasının amaçlandığına vurgu yaparak, yetenek taraması neticesinden spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedeflenmektedir. Biz bu hafta boyunca hem spor müsabakaları yapacağız hem esnafımızı gezerek spora olan desteği artıracağız. Karaman’da üst liglerde takımlarımız olması için Karamanlıların desteğini artırmaya çalışacağız. Haftamızın sonunda yarışmalarda dereceye giren sporcularımıza ödüllerini vereceğiz” dedi.
 Amatör Spor Haftası açılış töreni yapılan konuşmaların ardından çeşitli gösteriler ve müzikli eğlencenin ardında sona erdi.