Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenen ve ülke genelinde 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlanacak 'Amatör Spor Haftası' bu yıl da Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilecek.

Amatör Spor Haftası'nda düzenlenecek olan faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması sağlanacak. 
Ayrıca amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilecek. Bu etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanıyor.

Amatör Spor Haftası faaliyetleri Spor İl Müdürlüğümüzce hazırlanan programlar doğrultusunda düzenlenecek. Yaş Gruplarına göre Minik, Yıldız, Genç, Büyük, Veteran gruplarında İl Tertip Komitesince futbolun da yer aldığı değişik branşlarda faaliyetler düzenlenecek.