Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Amatör Spor Haftası nedeniyle Samsun’da 64 spor kulübünde mücadele eden sporculara çeşitli spor malzemeleri dağıtıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye genelinde 13-19 Ekim tarihlerinde kutladığı ‘Amatör Spor Haftası’ nedeniyle sporculara yaptığı giyim malzemeleri desteği Samsun’da da gerçekleşti.

Canik ilçesinde bulunan Atatürk Spor Salonu’nda ki programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun ASKF Genel Başkanı Şener Aydın ve 64 kulüpte mücadele eden sporcular katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, sporculara başarılar diledi.

Gençlik ve Spor Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın spor konusunda ciddi fedakarlıklar gösterdiğini söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Sizlerin yerinde olmayı çok isterdim. Aslında yapacağın spor sadece sizin profesyonelliğe taşımayacak. Aynı zamanda yıllar sonra sağlıklı olmanız için sağlık bankasına atacağınız bir kumbara olacak. Onun için hepimizin sürekli spor yapacağız ve sağlıklı bir hayat yaşayacağız. Samsun olarak bir avantajımız var. Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Samsunlu. Samsun halkının spor yapabilmesi için büyük fedakarlıklar yapıyorlar. Bu nedenle bizlere düşende tesisleri kullanarak spor yapmak” dedi.

Vali Şahin’in konuşmasının ardından törene katılan sporculara spor kıyafetlerinin yer aldığı çantalar dağıtıldı. Daha sonra Samsun adına uluslararası müsabakalara katılan ve başarı elde eden sporculara Vali Şahin ve Müsteşar Yardımcısı Özden tarafından plaket verildi.