Türkiye Basketbol Ligi 13. hafta mücadelesinde Anadolu Efes evinde Fenerbahçe Ülker’i 85-67 mağlup etti. Karşılaşma sonrası iki takımın teknik adamları maçı değerlendirdi.

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, takım olarak oynamalarının en önemli şey olduğunu belirterek, “Bugün yüksek kalitede bir maç oldu. Fenerbahçe gibi çok güçlü bir takıma karşı oynadık. Onları 67 sayıda tutmayı başardık, bu bizim için çok önemliydi. 19-2’lik skora değinmek istemiyorum. Skor 19-2’ydi ama ikinci periyot hatalar yaptık ve Fenerbahçe potamızda 29 sayı buldu. Bugün en önemli şey, takım olarak oynamamızdı. Fenerbahçe gibi bir takımı boyalı alanda yüzde 50’nin altında tuttuk, birçok şut kaçırmalarına sebep olduk. Erken faul problemini dengeledik. 16 asist yanında 11 top kaybı yaptık ama Fenerbahçe gibi bir takımı 10 asistte tuttuk ve 16 top kaybı yapmaya zorladık. Bu belkide takımım adıma en önemli olan şeylerden birisiydi” dedi.

FENERBAHÇE ÜLKER CEPHESİ

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ise, Anadolu Efes’in müthiş oynadığını belirterek, “19-2 gerçekten inanılmaz bir şey. Maçın içerisinde değildik bunun sebebini anlamak gerçekten çok zor. Efes’in bize kaşı çok ciddi savunmayla çıkacağı biliyorduk ve buna göre hazırlandık ama bugün gerçekleştiremedik. Molalarda toparlamaya çalıştık. İkinci yarıda da toparladık, başa baş olduk. İlk çeyrekte yaptığımız hataları üçüncü çeyrekte de yapmaya başladık. Rakibin sana hiç kolay sayı atmamasını izlemek çok zor. Her savunmadan skorla dönüyorlar ve sen hala geridesin. Efes muhteşem oynadı. Onlarla yarışacak seviyede bile değildik. Yarın bunun üzerine konuşup nasıl olduğuna bakacağız” ifadelerini kullandı.