Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan “ANALİG” farklı illerde ve farklı branşlarda heyecan dolu yeni bir sezonun coşkusunu yaşıyor. 
Karaman atletizm takımının da yer aldığı yarışlarda Karaman 10 erkek ve 10 kız sporcu olmak üzere toplam 20 sporcu ile mücadele verecek. Adana - Antalya - Burdur - Hatay - Isparta - Mersin – Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin katılacağı Anadolu Yıldızlar Ligi 2015-2016 sezonu, Yıldızlar (kız-erkek) Atletizm grup müsabakaları 26 Mart Cumartesi günü Kemal Kaynaş Stadyumu Süreyya Ayhan Atletizm Pistinde gerçekleştirilecek. 
Karaman’da büyük bir atletizm şöleni yaşanacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Süreyya Ayhan Atletizm pistinde farklı kategorilerde yapılacak olan yarışlarda sporcularımız birincilik kürsüsünde yer almak ve bir üst tura yükselmek için ter dökecek. Bu zevkli spor şölenine tüm sporseverleri bekliyoruz” diye konuştu.