Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması ve tüm paydaşların sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi, Karaman’da Badminton Çeyrek Final müsabakalarıyla devam  ediyor. 

Karaman’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 – 2017 Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Çeyrek Final müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü koordinesinde Yunus Emre Spor Salonu’nda yapılan açılış seremonisinin ardından başladı. Açılış seremonisine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Badminton Federasyonu Teknik Kurul üyeleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Öncelikle Türk Dilinin Başkenti Karaman’da siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. 3 gün boyunca devam edecek müsabakalarda sizleri en iyi şekilde ağırlamak ve müsabakaların sorunsuz bir şekilde tamamlanması için il müdürlüğü olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sizleri tekrar ilimizde ağırlamaktan dolayı duyduğumuz mutluluğu belirterek, böylesine güzel bir turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, müsabakalarda tüm sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyorum.” 

Karaman’ın da yer aldığı ve 10 sporcuyla mücadele edeceği Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Çeyrek Final müsabakaları, 22 Ocak Pazar günü yarı finale yükselen takımların belirlenmesinin ardından sona erecek.

İlk gün müsabakaları sonunda alınan sonuçlar ise;

Erkekler

Kahramanmaraş:5 – Sivas:0

Konya:4 – Mersin:1

Osmaniye:1 – Karaman:4

Isparta:1 – Nevşehir:4

Yozgat:0 – Adana:5

Niğde:0 – Ankara:5

Kızlar

Niğde:5 – Adana:0

Konya:0 – Kayseri:5

Burdur:2 – Mersin:3

Hatay:4 – Kırşehir:1

Ankara:3 – Karaman:2

Isparta:1 – Çankırı:4