08-10 Ocak 2016 tarihleri arasında Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'nde düzenlenen ve 8 ilden 52 erkek, 44 kız toplam 96 sporcunun katılımı ile gerçekleşen ANALİG Akdeniz Grubu Judo müsabakalarında Karaman Judo Takımı elde ettiği dereceler ile bir üst tura yükselme başarısı gösterdi.
Üç gün boyunca çekişmeli geçen mücadeleler sonunda kızlarda 36kg da Ayşe Elyiğit birinci, 40kg da Cahide Eke üçüncü, 44kg da Ezgi Karademir ikinci, 48kg da Eda Karademir ikinci, 57kg da Aynur Elyiğit üçüncü, erkeklerde 46kg Mehmet Serçeli beşinci, 50kg da Samet Serçeli beşinci olmuşlardır. Müsabakaların son gününde ise 57kg da Esra Türegün birinci, 70kg da Beyzanur Arı üçüncü, +70kg da Ebru Atabay üçüncü, 55kg da Tolgahan Seval ikinci ve 60kg da M.Ali Akkuş üçüncü olarak sporcuların hepsi dereceye girerek bir üst tura katılma hakkı elde etmişlerdir.
Bu yıl gerçekleştirilen Analig müsabakalarında Karaman takımlarının başarılı sonuçlara imza attığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Hatay’da gerçekleştirilen Akdeniz grubu Analig Judo müsabakalarında takım halinde dereceye girerek Karaman’a bu sevinci yaşatan sporcularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.