Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı Anadolu Yıldızlar Ligi Akdeniz Grubu Karate Grup müsabakaları, Karamanlı sporcularının da yer aldığı müsabakalar Antalya, Mersin, Hatay, Isparta ve Adana illerinden 40 erkek 20 bayan toplam 60 sporcunun katılımı ile tamamlandı.

22-24 Ocak 2016 tarihleri arasında Yunus Emre Spor Salonu'nda 3 gün boyunca devam eden ANALİG Akdeniz Grubu Karate Grup müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu. Sporcuların üç gün boyunca devam eden müsabakalarda sergilemiş oldukları performans takdir toplarken, sportmence hareketleri sporseverlerden büyük alkış aldı.

Heyecanın biran olsun düşmediğin müsabakalarda yıldız erkeklerde birincilik ipini Hatay ili göğüslerken ikinci Antalya, üçüncü Adana illeri oldu. Yıldız kızlarda bu isimler ise birinci Hatay, ikinci Antalya, üçüncü Isparta illeri oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Yunus Emre Spor Salonunda yapılan müsabakaların ardından, sporun alt tabanda yaygınlaştırılması için daha fazla müsabakaların yapılması gerektiğini belirterek, böyle olması neticesinde milli takımlara daha fazla sporcunun kazandırılabileceğini belirtti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalya verildi.