ANTALYA (AA) - Antalyaspor Kulübü Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda yapılan toplantı, Hasan Subaşı başkanlığındaki divan kurulunun seçilmesiyle başladı. Yoklama ve açılışın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile süren toplantıda genel kurul tutanaklarının imzalanmak üzere divan heyetine yetki verilmesi, tüzük tadilat tasarısının müzakere edilmesi ve onaylanması ile tesis yapımı, kiralanması, kiraya verilmesi konularında veya gayri menkul alımı, satımı konularında yönetim kuruluna yetki verilmesi kararları görüşüldü.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplantıda alınan kararlarla Antalyaspor'un yapısının günün şartlarına uygun olarak, sportif faaliyetlerinin desteklenebileceği bir hale getirileceğini söyledi.

Hazırlanan yeni tüzükle Antalyaspor Kulübü Derneği'nin çok daha işlevsel hale geleceğini ifade eden Türel, "Antalyaspor'u çok güzel bir gelecek bekliyor. Antalyaspor artık Türkiye'nin en ideal, en zengin kulüplerinden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" dedi.

Yapımı süren stadyumun Antalyaspor için atılan adımların en önemlilerinden biri olduğunu belirten Türel, "33 bin kişilik bu tesisi, adeta futbol arenasını Antalya'ya kazandırmak üzeriyiz. Stadyum inşallah 2015'te tamamlanacak. 2014-2015 sezonun sonuna yetişmese bile 2015-2016 sezonuna yeni stadta başlama şerefine hep birlikte nail olacağız. Bu stat sadece sportif faaliyetler açısında önemli değil. Aynı zamanda Antalyaspor'un gelirleri açısından da önemli” diye konuştu.

Antalyaspor'a sabit gelirlerle ilgili bir kaynak yaratılma meselesinin ertelendiğini vurgulayan Türel, şöyle devam etti:

"Antalyaspor, kiralanabilir alanların kiralanması konusunda bir imkana kavuştuğunda senede 15 milyon lira gibi bir rakam sabit gelir alacak. İnşallah Süper Lig'de de yerimizi aldığımızda naklen yayın hakları, reklam gelirleri, bu sabit gelirle Antalyaspor ne merde ne de namerde muhtaç olmayacak. İnşallah stadyumun bitişiyle birlikte, kiralanabilir alanların Antalyaspor tarafından değerlendirilmesi imkanını sağlamak için gayret göstereceğiz. Bu çok önemli bir gelir kaynağı olacak. Ama yeterli değil.  Kamp tesislerimiz, antrenman sahalarımız bugüne kadar çok önemli bir işlevi yerine getirdi. Bu tesisler yapılmadan önce devam edan mülkiyet tartışmaları halen devam ediyor. Bugünkü tesislerimizde diken üstünde oturuyoruz. Yarın ne olacağımız meçhul. Antalyaspor'un korkulu rüya görebileceği bir durumdan çıkıp dünyanın en iddialı kamp tesislerine, antrenman sahalarına sahip olması lazım."

Antalyaspor’'un hatırla üyelik yapılan bir dernek olmaktan çıkacağını ifade eden Türel, "Antalyaspor üye olmak için kapısında kuyrukta bekleyenlerin olacağı bir dernek haline gelecek" dedi.

Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ise kulübün günlük işlerini yürütebilmesi aylık 500 bin dolar ihtiyaç  duyduğunu bildirdi. 

- "347 dernek üyemiz var. Passolig kartı olan üyelerin sayısı 92"

Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer de Antalyaspor'un 347 üyesinin bulunduğunu bu sayının 2015 sonunda bini aşacağını tahmin ettiklerini belirtti. 

Antalyaspor'un Süper Lig'e çıkması için çalıştıklarını dile getiren Gencer, şunları kaydetti:

"İmkansızlıkları olumlu hale getirerek Süper Lig'e çıkmaya çalışacağız. Önümüzdeki iki maçı aldığımız takdirde liderlik koltuğuna oturacağız. 347 dernek üyemiz var. Passolig kartı olan üyelerin sayısı 92. Geride kalan 255 kişiye ve passolig kartı olanlara sezon sonuna kadar kombinelerini, VİP tribününde bedelsiz olarak yükletiyorum. Tek bedel Antalyaspor'un şampiyon olması." 

Konuşmaların ardından genel kurulda tüzük maddeleri gerçekleştirilen oylamayla kabul edildi.