Antalyaspor’da görevine son verilen teknik direktör Engin Korukır, görevden alınmalarının nedeni olarak son 3 maçtaki performanslarının gösterildiğini belirterek, “İçimize sindiremiyoruz. Neden gittiğimizi bilmiyoruz. Bizi resmen kovdular” dedi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Antalyaspor’da görevden alınan teknik direktör Engin Korukır, kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya antrenörler Selim Özer, Nihat Köksal, Yaşar Kıyar, Taşkın Darcan da katıldı.

Toplantıda bir hayli üzgün olduğu görülen Korukır, en zor basın toplantılarından birini yaptığını belirterek, göreve başladığından bu yana ekibine destek olan herkese teşekkür etti.

"KABAHATİMİZ YOK"

Yapılan eleştirilerden dersler çıkardıklarını dile getiren Korukır, “Ama şunun bilinci içindeyiz; bu güzel kulüpte göreve başladığımız 30 Haziran’dan itibaren görevimizi hiç aksatmadan disiplin ve özveri ile yaptık. Geriye baktığımız zaman geçen süre içinde ne hata yaptığımızı araştırdık. Düşündüğümüzde eleştirilecek çok az kabahatimizin olduğunu görüyoruz. Çünkü futbolun çok güzel bir oyun olduğunu biliyoruz. Bu meşakatli oyununda çok çalışırsanız sonucuna varırsınız. 9 haftalık lig maratonu, ondan evvelki kamp dönemlerinde hazırlık maçları, bu takımın bizler adına ileride iyi yere geleceğinin ışığını veriyordu” diye konuştu.

"NEDEN AYRILDIĞIMIZI BİLMİYORUZ"

Kasın ayının sonuna doğru takımın çok daha iyi yere geleceğini söylediğini hatırlatan Korukır, “Kasım ayının sonunu teknik ekip olarak göremedik. Bunda bizim kabahatimiz de vardır. Bu değerlendirilir. Şundan eminiz ki; kulübümüze en küçük bir eksikliğimizin olduğunu düşünmüyorum ve kabul etmiyorum. Niçin ayrıldığımızı da bilmiyorum. Yönetimle konuştuğumuzda son 3 -4 haftadır takımdaki gidişattan memnun olmadıklarını söylediler. Ama şimdiye kadar galibiyetler ve beraberliklerde futbolcularım verdiğim görevleri çok iyi yaptılar. Altınordu maçında da futbolcuların performansı iyiydi. O futbolcuların hakkını yemek ne benim ne de başkasının haddine. Çünkü biz çok iyi çalıştık. Rakipleri iyi analiz yaptık. Hiçbir zaman mesai saatinden ödün vermedik” şeklinde konuştu.

"TEK BİZ KONUŞTUK"

Korukır, Altınordu maçında verilmeyen penaltı ve gösterilmeyen kırmızı kartı sadece kendilerinin konuştuğunu, başkasının gündeme getirmediğini vurgulayarak, "Yönetim de bu kaseti izlesin ve analiz yapsın. Herkes kendi adına konuşuyor. Arka arkaya kaçırdığımız iki gol pozisyonu var. Bunlar hiç gündeme gelmedi. Bazı şeyleri söylememiz lazım. Maçı kaybettiysek hata bizimdir. Biz hiç korkmadan ’ya birinci ya da ikinci olacağız’ dedik. Hem kendimize özgüven hem de futbolcularımıza güvendiğimiz için bunu söyledik. Bunu söyleyen başka birisi oldu mu? Teknik heyetin haricinde olmadı” ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK CAMİA, KÜÇÜK DÜŞÜNCEYLE YÖNETİLEMEZ"

Yanlış hiçbir şey yapmadıklarını savunan Korukır, "Gönderilmemiz son 3 maçtaki performansımızla ilgiliyse de bunun takdirini herkese bırakıyorum. Ne yapmamız gerekiyordu onu da bilemedim. Bir ricam var; benden sonra gelen teknik direktöre çok fazla sahip çıksınlar. Gerek taraftar gerek yönetim kurulu. Kendini güçlü hissetsin ve çalışsın. Bana göre çok büyük bir camia burası. Büyük camia büyük şekilde yönetilir. Küçük düşüncelerle yönetilemez. Ben büyük düşündüm.Yarın yine göreve gelsem bu kez birinci olacağız derdim. Hatam olduysa herkesten özür dilerim” açıklamasında bulundu.

"FUTBOLCULARIM NAMUSLU

Korukır, futbolcuların Altınordu karşısında maçı bilerek kaybettiği iddiaları ile ilgili ise, "Futbolcularımın hepsi en düzgün, en namuslu insanlardır. Onlara kim böyle bir şey söylerse Allah da affetmez. Benim futbolcularımla böyle zihniyette birinin olacağını düşünmüyorum. Geçen seneki oyuncuların da çoğunu tanıyorum. Benim futbolcularım kendi mesleğine ihanet etmez. Bu yapılan onlara saygısızlıktır” açıklamasını yaptı.

"HAYATIM BOYUNCA UNUTMAYACAĞIM BİR KULÜP"

Telefonla görevine son verilmesi hakkında Korukır, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hoş bir durum değil. Beni telefonla arayan insan da beni buraya kazandıran insandır. Onun art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Hakkımı bir kişiye helal etmiyorum demiştim. O bir kişiye de hakkımı helal ediyorum. Biz böyle gönderilmedik. Aynı durum kendilerine uygulansa ne yaparlardı? Ben namus ve şerefe çok dikkat ederim. Burası benim hem namusun hem şerefimdir. Ben burada böyle çalıştım. Bu benim ilk kulübüm de değil, son kulübüm de değil. Hayatım boyunca unutmayacağım kulüptür."

“BİZİ RESMEN KOVDULAR”

9 maçta 18 puan aldıklarını kaydeden Korukır, “Maç başına 2 puan almışız. Bu böyle devam ederse açık ara şampiyonduk. Camialar kalıcı, kişiler gelip geçicidir. En büyük hedefim bu takımın Süper Lig’e çıkmasıdır. Beni en çok mutlu edecek şey budur. Takımın Süper Lig’e çıkacağına inanıyorum. İçimize sindiremiyoruz. Neden gittiğimizi bilmiyoruz. Bizi resmen kovdular" dedi.