Nisan ayında Trabzon da yapılan milli takım elemesinde Türkiye 2’ncisi olarak milli takıma seçilen Karamanlı Sporcumuz Mehmet Fidan ve Antrenörü Abdulselam Karharman Bursa’da yapılan milli takım kampına davet edildi. 1 aylık milli takım kampından sonra 14 Haziran da İtalya'nın Lanzada kentine hareket eden kros milli takımımız 16 Haziran tarihinde Dünya Yıldızlar Kupasında ülkemizi temsil etti. 4 kilometrelik zorlu bir parkurda koşulan yarışmaya 15 faklı ülkeden sporcu katıldı. Yarışma sonunda erkek dağ krosu milli takımımız takım olarak 6’ncı oldu.

Sporcumuz Mehmet Fidan ise henüz 16 yaşında olmasına ve aynı zamanda hem milli takımımızın ve yarışmaya katılan bütün ülkelerdeki en küçük sporcu olmasına rağmen milli takımın 2’nci sporcusu olarak puan anlamında çok önemli bir katkı verdi.

“SPORCULARIMIZA DESTEK VERİLMİYOR”

Antrenör Abdulselam Karharman; “6 yıllık antrenörlük kariyerimde 5’inci kez milli takıma sporcu yetiştirmenin gururunu taşıyorum. En önemlisi de bu yarışmaların hepsinin Dünya ve Avrupa Şampiyonası olmasıdır. Fakat bundan önceki sporcumuz Mustafa Göksel de olduğu gibi herhangi bir destek göremiyoruz. Bizler sadece milli takım aşkıyla yarışan ve mücadele eden insanlarız. Tek isteğimiz sporcularımıza destek olunması artık bunu söylemekten yorulduk açıkçası. Maalesef benim bu kadar milli takıma sporcu vermem Bal ligindeki bir futbolcu kadar değerli değil. Kendi çocuğumuza destek vermediğimiz sürece bizlerde bu işten yavaşça elimizi çekeceğiz.”