Yeni yönetimiyle ilk kez Avrupa sahnesine çıkacak olan Galatasaray’da hedef mutlak galibiyet. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tur şansını zora sokan sarı-kırmızılılar, Dortmund karşısında 3 puan ile tanışmak istiyor.

Sarı-kırmızılı takım UEFA Şampiyonlar Ligi 1. Tur D Grubu 4. maçında Alman takımı Borussia Dortmund ile karşılaşacak. BVB Stadion Dortmund’da TSİ 21.45’te başlayacak karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti Futbol Fedrasyonu’ndan Pavel Kralovec yönetecek. Kralovec’in yardımcılıklarını Roman Slysko ve Martin Wilczek yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Antonin Kordula olacak.

GALATASARAY GRUPTA TUTUNMAK İSTİYOR

Galatasaray, grubunda Dortmund ile ilk maçını 22 Ekim’de İstanbul’da oynadı. 4-0 hezimetle sonuçlanan karşılaşmayı unutturmak isteyen sarı-kırmızılılar, Almanya’dan 3 puan kopararak grupta tutunmak istiyor. Grubunda oynadığı 4 karşılaşmadan sadece 1 puan alabilen Galatasaray, oynadığı ilk maçta Anderlecht ile TT Arena’da 1-1 berabere kaldı. Arsenal deplasmanında oynadığı 2. karşılaşmasında Aslanlar, İngiliz devine 4-1 mağlup olarak hayal kırıklığı yaşattı. Galatasaray 3. maçında ise İstanbul’da Borussia Dortmund’a 4-0 mağlup olarak gruptan çıkmayı zora soktu. Sarı-kırmızılı takım 1 puanla grubunda son sırada bulunurken, Alman ekibi Dortmund 9 puanla zirvede yer alıyor. İngiliz temsilcisi Arsenal topladığı 6 puanla 2. sırada yer alırken, 1 puanı bulunan Anderlecht ise averaj üstünlüğüyle 3. sırada bulunuyor. Aslanlar oynadıkları 3 karşılaşmada rakip fileleri 2 kez havalandırırken, kalesinde ise 9 gol gördü.

DORTMUND İLE 6. KEZ

Galatasaray, Dortmund mücadelesi ile birlikte tarihindeki 260. Avrupa maçına çıkacak. Şimdiye kadar oynanan maçlarda 97 galibiyet alan Aslanlar’ın, 67 beraberliği ve 94 mağlubiyeti bulunuyor. Sarı-kırmızılılar bu karşılaşmalarda kalesinde 381 gol görürken, rakip kalelere 359 gol kaydedebildi. Sarı-kırmızılı takım daha önce Alman takımı Borussia Dortmund ile 5 kez karşılaştı. Oynanan bu maçlarda Galatasaray, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi yüzü görürken, Dortmund’un kalesine gönderdiği 3 gole karşılık, filelerinde 9 gol gördü.

MELO KAFİLEDE YER ALDI

Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında İstanbul Başakşehir ile deplasmanda oynadığı maçta sakatlanan Felipe Melo’dan Borussia Dortmund maçı öncesi iyi haber geldi. Dortmund maçı öncesi çalışmalara başlayan Melo, Almanya kafilesinde yer aldı. Sarı-kırmızılı takımda zorlu deplasman öncesinde Dzemaili ve Melo ceza sınırında bulunuyor. Şampiyonlar Ligi’nde oynanan 3 maçta 2’şer sarı kart gören iki oyuncu, yarın da sarı kart görmeleri halinde, Galatasaray’ın Anderecht ile İstanbul’da oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek. Sezon başında UEFA’ya gönderilen listede yer almayan Sabri Sarıoğlu ise Dortmund mücadelesinde ter dökemeyecek. Öte yandan İtalyan teknik adam Cesare Prandelli, Makedonyalı oyuncu Goran Pandev’i Dortmund maçı kafilesine dahil etmedi.