Türkiye Basketbol Ligi’nin 3. haftasında Galatasaray Liv Hospital, kendi evinde Eskişehir Basket’i 86-69 mağlup etti.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, “Eskişehir Basket kadro kapasitesi olarak bizim altımızda bir takım. Oyuncularımız her maçta aynı konsantrasyonla yer alamıyor. İlk devrede farkı 12 sayıya kadar çıkardık. Bench oyuncuları oyuna girince bir gevşeme oldu. Devre arasında soyunma odasında konuştuk. Rakibin gücüne göre değil, kendi gücümüze göre oynamamız gerektiğini söyledim. Bizim açımızdan önemli bir maçtı. Hem puan maçı hem de tempomuzu düşürmemiz açısından önemliydi. Bugün 69 sayı yedik, bence biraz fazla. Brackins’in uzak mesafe şutları vardı. Sonuçta galip geldik. Genç oyuncuların görme şansına sahip olduk. Bugün Göktürk Ural, Ege Arar, Kartal Özmızrak ve Metecan Birsen gibi isimlerin oynuyor olmaları güzel. Ama sadece genç oyuncu oldukları için değil, gerçekten hak ettikleri için oynamaları gerekiyor. Performanslarını arttırmaları lazım. Özellikle Metecan Birsen, A Milli Takım’da düşündüğümüz bir oyuncu. 20 dakika oynamış ancak bu süreleri arttırması gerekiyor. Pietro Aradori bugün maç kadrosunda yer aldı. Biz yedinci yabancı için Pietro Aradori ve Ian Vougioukas arasında bir seçim yapacaktık. Nolan Smith’in takımdan gönderilmesiyle birlikte pozisyon olarak ve performans olarak uygun olduğu için Aradori’yi tercih ettik. Şu an başka bir şey düşünmüyoruz. Oyuncularımıza karşı sorumluluklarımız var. Onlara Galatasaray’da oynadıklarını hissettirmemiz gerekiyor. Yeni yönetimin de bu konuda gerekli şeyleri yapacağını düşünüyorum” diye konuştu.

SİNAN GÜLER: “MAÇLARI DAHA RAHAT KAZANMAMIZ GEREKİYOR”

Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Sinan Güler, önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Ligdeki ve Euroleague’deki hedeflerimiz doğrultusunda maçları daha rahat kazanmamız gerekiyor. Cuma günü İspanya’da zorlu bir maça çıkacağız. O maçı düşünmeye başlayabiliriz” dedi.

ESKİŞEHİR BASKET CEPHESİ

Eskişehir Basket Başantrenörü Alp Bayramoğlu ise ribaundlarda bu kadar geride kalmamaları gerektiğini vurgulayarak, “Bunu bekliyorduk ancak beklediğimizden de büyük bir fark oldu. Dengeyi yakalasak da üçüncü çeyrekte onların oyununa karşılık veremeyince Galatasaray Liv Hospital rahat bir galibiyet aldı. Her maça tek tek bakmamız gerekiyor. Tüm maçlar bizim için önemli” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Basket oyuncusu Kartal Özmızrak da, kötü bir maç oynadıklarını dile getirerek, “Kaybettik. Üzgünüz, hafta boyunca çok iyi çalışmıştık. Üst üste üçüncü mağlubiyetimiz oldu. Daha çok çalışıp sorunlarımızı çözmek istiyoruz” şeklinde konuştu.