Seminerin açılış programını Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altınsoy, Spor Eğitimi Dairesi Başkanı Dr. İsmail Gedikli ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından yapıldı.
Söz konusu seminere 60 il müdürlüğünden 134 atletizm antrenörü katılmış olup seminerde; Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının uzman kişilerince, Spor Eğitimi ve antrenörlerin çalışma usul ve esasları, Spor yaralanmalarında ilk yardım, Spor beslenmesinde güncel yaklaşımlar, Sporcularda besinsel ergojenik yardım, Ergen ve çocuk sporcuların gelişimsel özellikleri, Sporcularda zihinsel antrenman planı hazırlama konularında eğitimler verilmiştir.
Seminerin federasyon başkanlığına ayrılan bölümünde Atletizm Federasyonu Başkanlığı temsilcileri, yurt dışından katılan uzman antrenörler ve çeşitli üniversitelerin öğretim görevlileri tarafından atletizmin atlama, atma, mesafe ve sprint dallarında; Atletizmde antrenman periyotlaması, Antrenman bilgisi, Antrenman etkisinin dönüşümü, Dopingle mücadele, Teknik ve Taktik saha uygulamaları konularında eğitimler verildi.
Düzenlenen seminerin kapanış oturumunda antrenörlerin görüş, öneri ve istekleri alınmış olup katılımcı ve eğiticilere seminer katılım belgeleri dağıtılarak seminere son verilmiştir.