KONYA (AA) - Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilen Kadınlar 57 kiloda Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Dürdane Altunel, bu başarıları elde etmenin kolay olmadığını ve çalışarak buralara geldiklerini söyledi.

Altunel, Aydınlıkevler Yaşam Merkezi'nde, merkez Selçuklu ilçe Belediyesinin spor yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda, 2008'den bu yana Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü'nde tekvandoyla uğraştığını ifade etti.

Bugüne kadar dünya ikinciliği ve üçüncülüğü ile Avrupa ikinciliğinin bulunduğunu belirten Altunel, en son 57 kiloda Avrupa Ümitler Tekvando şampiyonu olduğunu anımsattı.

Altunel, altın madalyayı Türkiye'ye getirdiği için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Bu başarıları elde etmek kolay olmuyor. Ben ve kulüp antrenörüm çalışarak ve emek vererek buralara geldik. Sonunda da emeklerimizin karşılığını aldık. Bu konumlara gelebilmek için salona ve malzemeye ihtiyacımız oluyor. İhtiyaçlarımızı bize kazandıran, benim gibi birçok kardeşimize spor yapma imkanı tanıyan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ederim" diye konuştu.

 

- "İnşallah olimpiyat şampiyonluğunu görürüz"

 

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Dürdane'nin Avrupa şampiyonu olmasının herkesi mutlu ettiğini dile getirdi.

Belediye olarak tesisleşme adına çok önemli yatırımlar yaptıklarına dikkati çeken Altay, şöyle devam etti:

"Dürdane, 8 yıl önce spor kulübümüzde başladı. Bugün ise Avrupa şampiyonu olarak karşımızda. İnşallah Dürdane'nin dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını da görürüz. Sporcumuz alttan yetişen nesle örnek teşkil ediyor. İnşallah diğer sporcularımız da bireysel anlamda uluslararası başarıları kazanacaktır."

Toplantıya, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Ziya Yalçınkaya, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay ve Tekvando antrenörü Ali Armağan katıldı.