19-21 Nisan 2016 tarihleri arasında Karaman’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 24 takımdan toplam 110 sporcunun kıyasına mücadelesine sahne olan küçükler badminton grup müsabakaları Yunus Emre Spor Salonu’ndan yapılan final müsabakalarının ardından sona erdi. Üç gün boyunca birbirinden zevkli ve heyecanlı karşılaşmaların oynandığı şampiyonada sporcular bir üst tur olan yarı final vizesi almak için tüm hünerlerini sergiledi. Heyecanın bir an olsun eksilmediği müsabakalarda yenilgi alan bazı sporcuların göz yaşlarının tutamaması grup müsabakalarında unutulmazlar arasında yerini aldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın da yakından takip ettiği grup müsabakalarında erkekler kategorisinde İzmir Karşıyaka Yamanlar Ortaokulu birinci, Nevşehir Alparslan Ortaokulu ikinci, Ankara Yahya Kemal Ortaokulu üçüncü, Adana Toki Köprülü Ortaokulu dördüncü oldu. Kızlar kategorisinde ise bu isimler Ankara Sincan İMKB Ortaokulu birinci, Niğde Kemal Aydoğan Ortaokulu ikinci, İzmir Karşıyaka Yamanlar Ortaokulu üçüncü ve Nevşehir Alparslan Ortaokulu dördüncü olan takımlar oldu. Kategorilerinde ilk 2’ye giren takımlar ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye Şampiyonası Yarı Final müsabakalarında mücadele etmeye hak kazanan takımlar oldu.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara başarı belgesi ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Okul Sporları il temsilcisi Yaşar Çalışkan, Badminton Federasyonu Teknik Kurul üyesi Fatih Kaymaz, Başhakem İlhan Uğur ve antrenör Ümmü Ak tarafından takdim edildi.
Karaman’ın güzel bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Üç gün boyunca ilimizde devam eden Okullararası Küçükler Badminton Grup müsabakalarına gelen sporcu ve antrenör arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Müsabakalar boyunca centilmence mücadele ettiler. Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlarımıza Türkiye Şampiyonası Finallerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.