Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: "Karaman, 20-22 Şubat tarihleri arasında çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Karaman Belediyesi olarak sponsorluğunu üstlendiğimiz 19 yaş Badminton Balkan Şampiyonası'na; Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Sırbistan ve Makedonya olmak üzere toplam 6 balkan ülkesinden 100'e yakın sporcu Karaman'a gelecek."

 Başkan Çalışkan; "Karaman Büyük Organizasyonlar Yapabilen Bir Kent Haline Geldi"

19 Yaş Badminton Balkan Şampiyonası'nın son derece önemli bir spor organizasyonu olduğunu ifade eden Başkan Çalışkan: "Karaman artık ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek önemli kentlerden birisi haline gelmiştir. Bu şampiyona önemli bir spor organizasyonu olmasının yanı sıra, Karamanımızın tanıtımı açısından da büyük önem arz ediyor. Şampiyonaya katılacak olan bütün sporculara başarılar diliyorum. Ayrıca bu büyük spor organizasyonunun Karaman'da yapılmasını sağlayan başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan Bey'e, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik'e ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Karaman Belediyesi 19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası dâhilinde, Karaman Belediyesi tarafından 1500 öğrenciye ve 50 okula Badminton raketi ve topu dağıtılacak. Karaman'da 19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası'ndan bir hafta önce Badminton Federasyonu milli takım antrenörleri tarafından okullarda badmintonu tanıtıcı çalışmalar yapacak ve Karaman'da yaklaşık 5 bin öğrenci badmintonla tanışacak ve Badminton oynayacak.