Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören minik badmintoncular Uzman Fatih Yüksel eşliğinde bilimsel testten geçtiler.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Badminton antrenörü Vural Kamiloğlu, genç sporcularımızın Uzman Fatih Yüksel’in başkanlığında beş farklı yetenek testinden geçtiklerini belirtti. Yapılan testlerde minik sporcuların kas yapısı, vücut, su, protein, kemik durumu ve performans grafiklerinin ölçüldüğünü ifade eden Kamiloğlu, şöyle konuştu:

Bu uygulama 6 ay sonra tekrar yapılacak. Sporcularımız test sonuçlarına göre, antrenman ve beslenmeleri programına alınacak. Test sonuçlarına göre, sporcularımız üzerinde ayrı ayrı beslenme haritası, yaş guruplarına göre antrenman programları yapılacak. Bu teste tabi olan sporcular sürekli olarak gözlem altında tutularak gelişimleri sürekli olarak izlenecek.

Teste sporcuların yanı sıra velilerinde ilgisinin büyük olduğunu belirten Kamiloğlu, “Ailelerin ilgisi bizleri çok mutlu ediyor. Antrenmanlara gelip çocuğunun nasıl antrenman yaptığını görmesi bizi daha da motive ediyor. Velilerin ilgi ve alaka göstermesi bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Antrenörlerimiz Fatih Şükrü Kaya ve Elif Özaracı nezaretinde Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor tesislerinde belirli gün ve belirli saatlerde yaş grupları halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sporcularımıza düzenlenen badminton müsabakalarına götürerek mücadele ettireceğiz ve sporcularımıza maç yapma alışkanlığı kazandıracağız” diye konuştu.