Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı “Karaman Belediyesi 19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonası” 20-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yunus Emre Spor Salonunda oynanan final maçlarının ardından sona erdi. 
Badminton Milli Takımımızın da yer aldığı şampiyonada,  Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Sırbistan ve Makedonya’dan gelen 100’e yakın sporcu şampiyonluk için mücadele etti. Çekişmeli ve zorlu geçen maçlar sonunda 2 grupta düzenlenen müsabakalarda A Grubu'nda Sırbistan ve Yunanistan engelini 5-0 ile geçen milliler, yarı finalde Romanya'yı 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. Final maçında da Bulgaristan'ı 3-0 yenen milli takım, set vermeden Balkan şampiyonu oldu.
Finalde Bulgaristan karşısında Tek Erkeklerde Haktan Doğan, Tek Bayanlarda Aliye Demirbağ ve Çift Bayanlarda Büşra Ünlü ve Büşra Yalçınkaya çifti rakiplerini mağlup etmeyi başardı.
 Milli sporcular, 21 Şubat Cumartesi günü yapılan ferdi müsabakalarda ise 5 kategorinin 4'ünde finale yükselme başarısı gösterdi.
22 Şubat 2015 Pazar günü Yunus Emre Spor Salonu’nda gerçekleştirilen final müsabakalarında ise yine rakiplerinin bir bir yenen Türkiye Badminton Milli Takımı birinci oldu. İkinciliği Bulgaristan elde ederken Romanya ve Sırbistan üçüncülüğü paylaştı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Yaş altı Balkan Badminton Şampiyonası'nda şampiyon olan Badminton Milli Takımını tebrik etti.
Bakan Çağatay Kılıç'ın tebrik mesajı şöyle:
Karaman'da devam eden 19 Yaş altı Balkan Badminton Şampiyonası'nda şampiyon olan Badminton Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Genç badmintoncularımızın bu başarısı bizleri gururlandırdı. Ferdi müsabakalarda finale yükselme başarısı gösteren sporcularımızı da kutluyorum. Finale yükselen sporcularımızın da başarılı müsabakalar çıkaracaklarına inancım tam. Bu başarının diğer genç sporculara da örnek olacağına inanıyorum. Bu önemli başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Şampiyona sonrası dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, Karaman Valisi Murat Koca, Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Yunanistan Badminton Federasyon Başkanı VictoriaHatzina, Badminton Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Recep Coşkun, Belediye Özel Kalem Müdürü Duran Kabaağaç ve Federasyon Danışma Kurulu Üyesi Hakkı Şimşek tarafından verildi.
Ayrıca Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik tarafından Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Spor Şube Müdürü Aslan’a plaket takdim edildi.
Şampiyona sonunda ise, Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık tarafından Şampiyonayı izlemeye gelen yüzlerce öğrenciye badminton raketi ve badminton topu hediye edildi.
Birinci olan Türkiye Badminton Milli takımı, 26 Mart'ta Polonya'da yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.