19-30 Haziran 2016 tarihleri arasında Karaman’ın Ayrancı ilçesinde açılan badminton 1. Kademe antrenörlük kursu yaklaşık 15 kursiyerin katılımı ile devam ediyor. Teorik ve uygulamalı derslerini Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda badminton milli takım antrenörü Zafer Şahin tarafından verilen kursta kursiyerlere sporcu sağlığı, sporcu beslenmesi ve anatomi gibi derslerde eğitim verilirken, badminton branşına özel antrenman bilgisi, teknik, taktik ve oyun kuralları gibi konular kursiyerlere en ince ayrıntısına kadar aktarılıyor.
Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ında ilgi gösterdiği eğitimlerde, milli takım badminton antrenörü Şahin tarafından yaz spor okullarında yaşları dokuz ile on dokuz arasında değişen öğrencilere badminton branşıyla ilgili özel eğitim verildi. 
Ayrancı’da badminton milli takımında yer alabilecek yetenekli sporcuların olduğunu belirten Şahin,” Karaman ilimize 1. Kademe badminton antrenörlük kursu için geldik. Tabi bu kursumuzda Karaman’ın en güzel ilçelerinden biri olan Ayrancı ilçemizde en güzel şekilde devam ediyor. Kursumuz burada gerçekleşmesinde Ayrancı Kaymakamımız Fatih Kaşıkcı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın çok büyük destekleri var. Farklı meslek grubundan kursiyerlerimizin yer aldığı eğitimlerimize öncelikle raket tutuşlarından başladık. Kortumuzu ön kort, orta kort ve dip kort olarak üç bölüme ayırdık. Bu bölümlerde kursiyerlerimize vuruş teknikleri ve servisleri öğretmeye çalıştık. Bunların dışında kursiyerlerimize oyun kurallarından detaylı bir şekilde bahsettik. Aynı zamanda badmintonda oynanan kategorileri uygulamalı bir şekilde kursiyer arkadaşlarımıza aktarmaya çalıştık. Sonuç olarak ta soru cevap şeklinde kursumuzu bitirdik. 
Bunların dışında Ayrancı ilçemizde yaşları 9 yaştan 19 yaşa kadar olan çok güzel bir badminton gurubumuzun olduğunu gördük. Üç, dört gün boyunca öğrenci grubumuza antrenörümüz Sait İlban eşliğinde badminton eğitimleri ve seminer verdik. Öğrencilerimiz yapılan bu çalışmalardan çok memnun kaldı. Öğrencilerimizden bazılarını milli takım kampımıza önerdik ve Ayrancı ilçemizden bazı çocuklarımız yakın bir zamandan inşallah Samsun Bafra’da düzenlenecek olan ikinci ya da üçüncü grup milli takım kampına gidecekler. Ayrancı ilçemiz badmintonda çok hızla ilerliyor ve çok yakın bir zamanda milli takımımızda ilçemizden milli sporcularımız olacak” diye konuştu.
Ayrancı’da gerçekleştirilen I. Kademe Badminton Antrenörlük Kursu, 30 Haziran Perşembe günü yapılacak teorik ve uygulamalı sınavın ardından sona erecek.