Karaman’da, spor kültürünü yaygınlaştırmak, spor bilincini geliştirmek ve çocukları spora yönlendirmek amacıyla düzenlenen yaz spor okullarına rağbet gün geçtikçe artıyor. En çok il gören spor branşlarında biri olan badmintona kayıt yaptıran öğrenciler, hafta için her gün antrenör Fatih Şükrü Kaya nezaretinde sağlıklı ve spor dolu bir gelecek için çalışmalarına devam ediyor.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gençlik Merkezinde devam eden badminton çalışmaları alanında uzman badminton antrenörü Fatih Şükrü Kaya nezaretinde hafta için her gün 10.00-12.00 ile 12.00-14.00 saatleri arasında 06 yaş ve 14 yaş gurupları arası öğrencilere eğitim vermeye devam ediyor. Yaklaşık 2 aylık bir eğitim sonrası badminton branşının inceliklerini öğrenen genç kursiyerler, eğitimin ilk aşamasında raket tutuşu, top kontrolü, top sektirme, eğitsel oyunlar, servisler, oyun kuralları ve saha çizgileri gibi konularda eğitim görüyorlar. 
Şuana kadar 50 genç kursiyer ile yola devam ettiklerini belirten Kaya,” Karaman’da gerçekleştirilen Balkan Badminton Şampiyonası ve İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası gibi organizasyonlar ile Karaman’da badminton branşına ilgi çok büyük bir ölçüde arttı. Bizlerde badminton branşında kendini geliştirmek isteyen kursiyerlerimize bu branşın tüm inceliklerini öğreterek kurs sonunda yetenekli öğrencilerimiz ile müsabık guruplarımızda çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz” diye konuştu.
“ Türkiye’de alt yapı fabrikası oluşturmak istiyoruz”
Karaman’da gerçekleştirilen spor organizasyonları ile Karamanın spor şehri olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak spor kültürünü, spor alt yapısını ve sporun birleştirici gücünü aldığımız spor organizasyonları ile Karaman’a aşılamaya çalıştık. Bugün gelinen nokta ise Karaman’da artık daha çok gencimiz spor ile iç içe. Bu bizler için gurur kaynağı. İlimizde gerçekleştirilen Balkan Badminton Şampiyonası ve İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası badminton branşının tanıtılması konusunda en büyük örneklerdir. Artık Karaman’da yetenekli sporcularımız ile tüm Türkiye’de konuşulacak bir alt yapı fabrikası oluşturmaktır”