Dünya Anti Doping Ajansı’nın (WADA) düzenlediği "Bilim ve Araştırmalar Sempozyumu" bugün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla yapıldı.

İstanbul Polat Otel’de gerçekleşen sempozyum, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın konuşmasıyla başladı. Sempozyuma ayrıca bilim ve araştırma sektörleri uzmanları, Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) ve Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) gibi kurumların temsilcileri katıldı.

Sempozyuma katılan katılımcıları İstanbul’a hoş geldiniz diyerek selamlayan Bakan Akif Çağatay Kılıç, “Bu güzel şehrimizde anti doping ajansının çalışmaları ümit ediyorum ki gelecekte dünya sporuna ve dünya spor ailesine büyük katkılar sağlayacak. İstanbul’da yapılacak olan çalışmaların da dünya spor camiasında İstanbul çalışması olarak anılması konusundaki kararınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakan Kılıç, İngilizce olarak devam ettiği konuşmasında sporda ilaç kullanımı ile mücadelede mevcut araçların geliştirilmesi ve yeni stratejilerin oluşturulmasına nasıl katkıda bulunabileceği konularını dile getirerek, yasal olmayan ilaç trafiği konusunda yapılan araştırmalarda son gelişmeler, doping maddesi olma potansiyelini taşıyan yeni ilaçların belirlenmesi, bu sahada veri paylaşımı ve iletişimin güçlendirilmesi, sporda dopingle mücadelede yeni araç ve stratejilerin geliştirilmesi ile ilgili konuştu.