Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Kardemir Karabükspor sahasında 1-0 mağlup eden Balıkesirspor bu sezon ilk deplasman galibiyetini elde etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Karabükspor Teknik direktörü Tolunay Kafkas, atamayana atarlar kuralının geçerli olduğunu söyledi. Kafkas, baskılı onayarak çok gol pozisyonuna girdiklerini belirterek, “Bugün atamadık maalesef. Atamayana atarlar kuralı geçerli oldu. Son dakika yediğimiz golle 1-0 mağlup olduk. Balkıserspor’u tebrik ediyorum” dedi.

İptal edilen gol ile ilgili olarak da Kafkas, “Söylemek veya konuşmak bir yere varmıyor. Bu sene anormal hatalar oluyor. Yapacak bir şey yok. Söylemek çare olmuyor” ifadesinde bulundu.

Son 4 maçtır çift forvetle oynadıklarını ve çok da başarılı olduklarını kaydeden Kafkas, “Oyuna baktığınız zaman üreten bir Karabükspor var. Bugün atamadık yapacak bir şey yok. 15 puanın altına düşmemek gerekiyordu. Bizim adımıza sıkıntılı olan alt grupta kaldık. Söylemek istemiyorum ama küme düşmeme mücadelesi vereceğiz. Aslında bugün maçı kazansaydık başka bir şey konuşacaktık. Sivasspor maçına kazanmak için gideceğiz. Bugün biraz aceleye gittik ve telaşlı oynadık. Bu da bize basit pas hataları yaptırınca bize pahallıya mal oldu. Bir gol bulmuş olsaydık oyun çok daha farklı olabilirdi. Balıkesirspor’un oyun stratejisi belli. İyi oynamak yetmiyor, sonuç önemli” dedi.

BALIKESİRSPOR CEHPESİ

Deplasmanda ilk galibiyetini ve üst üste ikinci galibiyetini elde eden Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemel Özdeş ise zor bir deplasmandan 3 puan aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Tolunay Kakfas’ı ve Kardemir Karabüksporlu futbolcuları oynadıkları oyundan dolayı kutlayan Özdeş, “Maçın ilk yarısında bize kurulan baskıdan kurtulmak için uğraştık. Karamboller oldu, pozisyonlar verdik. İkinci yarının başında yine Karabük takımı baskılı başladı. Daha sonra top tutarak biraz ileri gitmeyi başardık. Önemli bir galibiyet bizim için. Geçen hafta aldığımız galibiyetle bir adım atmıştık alt sıralardan kurtulmak için. Şimdi büyük bir adım attık. Bugün itibarıyla iki takımı altımıza aldık ama sezon sonuna kadar bu atmosferi yaşayacağız. Alt sıralar böyle yerlerdir. Bu sezon deplasmanda ilk defa kazanıyoruz. Önümüzde bir Trabzonspor maçı var. O maçı da kazanıp puanımızı 14 yaparak ikinci yarıya öyle hazırlanmak istiyoruz. İnşallah bunu gerçekleştiririz” dedi.

Bir gazetecinin maçın ikinci yarısına 10 kişiyle başladıklarını hatırlatması üzerine Özdeş, "Doğrudur. Maçın hakemi sanırım süreye baktı. 1 dakika sonra başlattı. Bizim Hasan Hatipoğlu’nun ayağında ciddi bir problem vardı. Doktorumuz da onun 5-10 dakika oynayarak kontrol etmesini söyledi. Bandaj yapıldı. Ciddi bir problemi vardı. Tedavisi yapıldı. Maçın hakemi de oyunu hemen başlattı. Oyuncumuz da 1 dakika sonra oyuna dahil oldu. 5 dakika sonrada oyundan çıktı. Bugün en etkili iki oyuncumu sakatlığından dolayı değiştirmek zorunda kalmak hamle gücümüzü zayıflattı. Yani sakatlıktan dolayı oldu" diye konuştu.