Spor Toto Süper Lig’de 6.haftanın kapanış maçında pazartesi akşamı Çaykur Rizespor’a konuk olacak olan Balıkesirspor, maça 3 puan parolası ile hazırlanıyor.

Antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör İsmail Ertekin, Rize deplasmanında hedeflerinin 3 puan olduğunu ve 3 puan için Rize’ye gideceklerini söyledi. İyi hazırlandıklarını belirten Ertekin, "Şiddetle puana ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz. Onun için mutlak suretle Rize’den galibiyetle dönmeliyiz. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada iyi çalıştık. İnşallah bunu meyvesini alırız. Bizim bu şartlarda 3 puan almamız gerekiyor. Konumumuz düzeltmek için bir an önce 3 puan almalıyız" dedi.

Çaykur Rizespor’un da ligin iyi takımlarından olduğunu belirten Ertekin, "Onlar da son haftaya kadar beklentiye cevap verememişlerdi. Son hafta Eskişehir’de kazanınca konumlarını biraz olsun düzelttiler. Çaykur Rizespor iyi bir takım. Ama iyi bir takım olmaları bizim için bir şey ifade etmiyor. Mutlaka puan kazanmamız gerekiyor. Her iki takım açısından da zor bir mücadele olacak. Kazanan tarafın biz olacağını düşünüyorum" diyerek maçın önemine dikkat çekti.

Kırmızı kart cezaları süren Hasan Hatipoğlu ile Kerem Can Akyüz, Çaykur Rizespor deplasmanında forma giyemeyecek. Gıda zehirlenmesi yaşayan Ante Kulusic’in durumu ise maç günü netleşecek.