Ayrancı ve Sudurağı ilçelerinde pasif halde bulunan spor tesislerine antrenör ve sporcu taşıyarak mevcut potansiyeli daha aktif hale getirmek ve orada bulanan öğrencileri spor branşlarına yönlendirmek için çalışmalarına aralıksız devam eden Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Spor Şube Müdürü Aslan Yıldız ile birlikte Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı’yı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Ayrancı’da faaliyete geçecek olan spor branşları ele alındı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaşıkcı, ‘’ Ayrancı’da yaşayan ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, mutlaka sporun bir dalıyla uğraşmasını arzu ediyoruz. İlçemizde alanında uzman antrenörler tarafından eğitim verildiği takdirde başarı sağlayacak çok gencimiz var. Neden bir Rıza Kayaalp ve Neslihan Darnel ilçemizden çıkmasın? İnşallah ilçemizde sporun gelişmesi için her türlü desteği vereceğiz ve ilçemizde sporu tabana yayacağız ” diye konuştu.

“İlçelerde Yetenekli Sporcular Yetiştireceğiz”

Ayrancı ve Sudurağı ilçelerine alanında uzman antrenörler görevlendirerek güreş, badminton ve judo gibi branşlarda çalışmaları başlatan Spor İl Müdürü Kısacık, ‘’ İlçelerimize görevlendirdiğimiz alanında uzman antrenörlerimiz sayesinde ilçelerimizde pasif halde bulunan spor branşlarımız aktif hale gelecek ve yetenekli sporcular sporun içine dahil edilecek. İlerleyen zamanlarda ilçelerimize daha fazla antrenör takviyesi yapılarak Karaman ili sporun her türüne hitap edecek bir konuma gelecek ve bütün spor dallarında bugünkünden daha başarılı sonuçlar elde edecektir’’ dedi.

“Cıvıl Cıvıl Spor Yapsınlar”

Ayrancı ve Sudurağı ilçelerinde İl Müdürlüğüne bağlı tesisleri gezen Kısacık, ’’Amacımız ilçelerimizde tesis ve antrenör eksikliğini gidererek sporu tabana yaymak. Bunun için de mevcut salonlarımızın eksiklerini gidermenin yanı sıra yenilerini de yapmak için çalışıyoruz. Şampiyonlar şehri olmak için var gücümüzle çalıştığımız bu güzel yolda, tesisleşme ve yetenekli sporcularımız ile Türkiye’de örnek bir şehir olmak istiyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız cıvıl cıvıl spor yapsın istiyoruz. Gençlerimizi hayata hazırlamanın en güzel yolu spordan geçiyor`` şeklinde konuştu.

"Yatırımlarımız Her İlçede Sürecek"

Karaman merkezde ne varsa ilçelerimizde de aynısı olacak dediklerini hatırlatan İl Müdürü Kısacık, "Biz Karaman ve ilçelerimizin spor alanında büyük başarılara imza atmasını hedefliyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Çocukların ve gençlerin tozlu ve çamurlu alanlar yerine daha modern sahalarda spor yapmasını sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Kısacık, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapıp sağlıklı büyümelerine ve gelişmelerine katkıda bulunmak için benzeri yatırımlarımız her ilçede sürecek. İhtiyaç bulunan ilçelerde tesislerde ki eksiklikler ve antrenör ihtiyacı giderilecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın’’ şeklinde konuştu.