İtalya’da yaşamını sürdüren gazeteci Dündar Keşaplı, yaptığı başarılı çalışmalardan ötürü, aylık yayınlanan Freetime dergisinin düzenlediği gecede, yılın en başarılı yabancı uyruklu gazetecisi ödülünü aldı.

İtalya’da 15 yıla yakın süredir sanat, magazin, moda, kültür, turizm ve spor gibi konularını işleyerek okurlarına sunan ve İngilizce de yayımlanan Freetime dergisi, yılın en başarılılarını ödüllendirdi. İtalyan iş, sanat, moda, sinema, televizyon ve spor camiasından çok sayıda ünlü konukların katıldığı ve ödül aldığı gecede, yaklaşık 25 yıldır İtalya’da yaşayan Akdeniz Gazeteciler Derneği Kurucu Başkanı, TRT Haber, TRT Spor ve Lig TV İtalya Temsilcisi Dündar Keşaplı, ’Yılın en başarılı yabancı uyruklu gazetecisi’ ödülüne layık görüldü.

“EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETTİM”

İtalyan vatandaşlığı da bulunan Keşaplı’ya ödülünü Freetime dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Antonella Ferrari verdi. Ferrari’den ödülünü alan Keşaplı, gecede yaptığı konuşmada, kendisini ödüle layık gören komiteye teşekkür ederek, “Bugüne kadar bu ülkede yaptığım çalışmalarda doğru ve tarafsız habercilik ilkelerine uyarak çalıştığım kurumlara en iyi şekilde hizmet ettim. Biz gazetecilere mesleğimizi yaparken büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

Dündar Keşaplı, Türk spor medyasındaki hizmetlerinin yanı sıra İtalyan RAI Televizyonu’nda çalıştığı 10 yılda başarılı çalışmalara imza atması, haber kanalı SKY TG 24 News’a da Türkiye-İtalya ve Akdeniz üzerine yorumcu olarak katkı yapması ve İtalya Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu’na seçilen ilk ve tek yabancı uyruklu gazeteci olması sebebiyle ödüle layık görüldüğü belirtildi.