Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, çok güzel bir ivme yakaladıklarını ve taraftarların stadı doldurmaları halinde yeniden tarih yazabileceklerini söyledi.

Yeşil-beyazlı kulübün başkanı Recep Bölükbaşı, kulübün resmi televizyonunda açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en iyi futbol oynayan ekibi olduklarını ifade eden Bölükbaşı, “Ligin en genç 2. ekibiyiz. Şenol Güneş gibi çok iyi teknik direktörümüz var. Zaman içerisinde daha güzel işler yapacağız. Herkes görevini yaptığında başarı kendiliğinden gelecek. Zor bir dönemde geldik. Ekonomik açıdan sıkıntılarımız var. Yeniden tarih yazabiliriz. Bu sene fırsat senesi olabilir. Çok güzel bir ivme yakaladık. Biz de tek eksik taraftarımızın stadı doldurması. Taraftarlarımızın stadı boş bırakmasınlar. Eğer onu da sağlarsak yeniden tarih yazarız diye düşünüyorum” diye konuştu.

“BAKAMBU KLASINI GÖSTERDİ”

Ligde son iki haftada 5 gol atan Cedric Bakambu’nun performansını değerlendiren Bölükbaşı, “Başka alternatifler de vardı. Bakambu’yu 2-3 kere izledim. Fransa’daki arkadaşlarımızı aradık. Güzel referans verdiler. Bursaspor’a çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Avrupa’da santrafor olarak gelecekti, 10 futbolcu olarak gösteriliyor. İlk geldiğinde farklı yorumlar yapıldı. Ben çok inanıyordum ve klasını gösterdi. Çok terbiyeli bir çocuk. 4 yıllık sözleşme yaptık. Bizi, Bursa’yı çok sevdi. 2 maçta 5 gol attı ve daha çok gol atacaklar. Tek başına bir takım değil. Arkadaşlarının da çok asist yapması önemli” dedi.

“BURSASPOR TÜRKİYE’DE EN İYİ KADROYA SAHİP”

Josue’nin bonservisinin alınıp, alınmayacağı ile ilgili soruya ise Bölükbaşı, “Josue Bursa’yı çok sevdi. Porto’da iki yılı daha var. Kendisi de burada kalmak istiyor. Satın alabilir miyiz? Düşüncemiz vardı ama satmayacaklarını söylediler. Satış opsiyonu da koymadılar. Önemli olan futbolcunun burayı istemesi. O da şu anda istiyor ama daha erken. Biraz zaman geçmesi gerekiyor. Porto kulübü ile tekrar masaya otururuz. Batalla ilk geldiğinde 8 hafta oynamamıştı. Batalla’yı alma gibi lüksümüz yoktu, bonservisi yüksekti. Batalla’dan daha iyi bir oyuncu alacağımızı söylemiştik. Josue’de yalancı çıkarmadı bizleri. Josue 3-4 bin taraftarı görürse kalır mı? Ateşli taraftarı görse kimse gitmek istemez. Bursaspor, bana göre Türkiye’de en iyi kadroya sahip” şeklinde konuştu.

“PASSOLİG TEPKİSİNİ BIRAKSINLAR”

Taraftarların Passolig tepkisini bu sene Bursaspor için bırakmaları çağrısında bulunan Recep Bölükbaşı, “Galatasaray maçında çok iyi oynadık. 2 gol yedik. Taraftarımız olsa böyle mi biterdi? Beşiktaş maçında seyirci olsaydı. O maçı da alırdık. Şampiyon olurken, son dakikada kaç tane maç aldık. Taraftar Passolig tepkisini bu sene Bursaspor için bıraksın. Dün Galatasaray 4 tane yedi. Herkes herkesi yenebilir. Bütün kırgınlıkları kenara bıraksınlar. Bursaspor için bu sene farklı bir şey yapalım. Önümüzde Sivasspor maçı var. Tribünleri doldursunlar. Passolig’i uygulamazsak ceza 100 bin ile kalmıyor, katlanarak gidiyor. Küme düşürme hakları bile bulunuyor” dedi.

“STADI DOLDURSUNLAR, BİZİ KİMSE YENEMEZ”

Bu seneyi çıkış senesi olarak gördüklerini ifade eden Bölükbaşı, “Bir dahaki sene stat bitiyor. Stat bittiğinde Trabzonspor’un yaptığı gibi ardı ardına şampiyonluklar elde edebiliriz. Herkes Bursaspor’un başarısını istiyor. Bu mutluluğu biz devam ettirelim. Bilet fiyatlarını da düşürdük. Bursa’da taraftarlarımızın stadı doldursun, yemin ederim bizi kimse yenemez. Taraftar temsilcileri ile görüşüyoruz. Eskiye alışmış başarıları yakalamamız lazım. Taraftar da olacak ki bunu sağlayalım” diye konuştu.

“HOCAM NE DERSE ONU YAPARIM”

Kadro dışı bırakılan yetenekli oyuncu Aydın Karabulut’un takıma dönmesiyle ilgili de görüşlerini ileten Başkan Bölükbaşı, “Biz başkan ve yönetim olarak kendi işimizi yapıyoruz. Saygı duyulması gereken bir hocamız var. Hocam ne derse onu yaparım” dedi.

"EN ZENGİN KULÜPLER ARASINA GİRERİZ"

Bütün projelerin hayata geçmesi halinde en zengin kulüpler arasına gireceklerini ifade eden Bölükbaşı, "Projeler hayata geçerse borç diye bir şey kalmaz. Bunlar hayal değil. Yeter ki birbirimize destek verelim. Her sene şampiyon olmasak bile her sene Avrupa’ya gidebiliriz" şeklinde konuştu.