Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulüplerin içerisinde bulunduğu mali sıkıntılar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Herkes ilk önce kendi evinin bahçesini temizleyecek” dedi.

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, Kulüpler Birliği Vakfı’nın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda konuşulan konular hakkında bilgi veren Orman, “Parasal olarak kulüplerin içinde olduğu zor durumlar ile ilgili herkes kendi fikrini söyledi. Ben kulüplerin bunları kendi içerisinde çözmeleri gerektiğine inanıyorum. Maddi olarak hem kendi stadını yapıp hem de oynayacak stat bulmakta zorlanan Beşiktaş Kulübü olarak en zor durumda olan biziz. Kulüplerin kendi içerisindeki mali disiplini sağlamadan devlet üzerinden veya bir banka üzerinden böyle bir şeyin yapılmasını açıkçası çok doğru bulmuyorum. Herkes ilk önce kendi evinin bahçesini temizleyecek” dedi.

“BİR TEK BİZİM BAŞIMIZDA BÖYLE DURUM VAR”

Çoraba reklam alınmasıyla ilgili bir taleplerinin olduğunu ifade eden Orman, “Kulüpler Birliği bunu oy birliği ile kabul etti. İkinci yarıda Beşiktaş’ın stat ile alakalı sıkıntıları var. Futbol federasyonunun talimatları gereği bildirilen statta oynamamız lazım. Bunu futbol federasyonuna bir tavsiye kararıyla Beşiktaş Kulübü için uygulanmaması gerektiğini ifade ettik. Bir tek bizim başımızda böyle bir durum var. Kendi stadımızı kendimiz yapıp, oynayacak bir stat bulamadık. Diğer kulüplerin statlarını devlet yaptığı için mevcut statlarında oynuyorlar, daha sonra diğer stada geçiyorlar” diye konuştu.

“KENDİ İŞİMİZİ GÖRÜRKEN BAŞKA KULÜBÜ BELAYA SOKMAK YAKIŞMAZ”

Başakşehir Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın kendilerine stat konusunda çok yardımcı olduğunu dile getiren Başkan Orman, “Sahanın zeminini devre arasında toparlayabilirse yardımcı olacağını ifade etti. Ben her seferinde söylerim; dost dosttan yardım ister ama dost dostu belaya sokmaz. Kendi işimizi görürken başka bir kulübü belaya sokmak bizim adalet anlayışımıza yakışmaz” şeklinde konuştu.

“MAÇI KAYBETSEK BİLE DURUŞUMUZDAN MEMNUNUZ”

Beşiktaş’ın dün oynadığı Adana Demirspor maçında Veli Kavlak’ın rakip takım oyuncusuna gösterilen kırmızı kartı iptal ettirmesini de değerlendiren Orman, “Bizim oyuncularımıza her seferinde söylediğimiz, ‘Şerefinle oyna, hakkınla kazan’ ve centilmenliği dünkü maçta oynayan Veli, tüm Türkiye’ye göstermiştir. Biz bunları bütün oyuncularımıza söylüyoruz. Dün kırmızı kart olabilirdi ve Beşiktaş maçı alabilirdi ama biz maçı kaybetsek bile bu duruşumuzdan daha memnunuz. Bu camiaları yönetirken, kulüpler arasındaki ilişkilere dikkat etmemiz lazım. Aynı şekilde diğer kulüplerin de hareket etmesini bekleriz” ifadelerini kullandı.

“HER DERBİNİN AYRI HİKAYESİ VAR”

Gelecek hafta Galatasaray ile oynayacakları derbi maçını da değerlendiren Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

“Her derbinin kendine özgü bir hikayesi vardır. Beşiktaş, Galatasaray ile yüzlerce müsabaka yapmıştır. Derbi maçında takımın ligdeki durumu hiç önemli değildir. Maça çıkacağız, ondan sonrası futbolcuların yapacağı iş.”