Antalya Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Basketbol Federasyonu Antalya Basketbol İl Temsilciliği tarafından il genelinde hakem ihtiyacını karşılamak amacıyla 21-24 Ocak tarihleri arasında Basketbol Hakem Kursu açılacak.

Antalya Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak, “Bu sezon basketbolda lig maçlarımızla sayı olarak rekor kıracağız. Bunun için de hakemlik kursu açmayı planladık. Türk basketboluna kaliteli hakemler kazandırmayı hedefledik. Ayrıca basketbol hakemliğinde ivme yakalayıp üst klasmanlara daha çok hakem göndermeyi amaçlıyoruz. Bu işe gönül veren, önemseyen ve sorumluluk bilincinde davranan hakemler mutlaka iyi bir yerlere gelecektir” dedi.

Seyircinin basketbola ilgisinin oldukça büyük olduğunu belirten Yasak, “Biz de bunu göz önünde bulundurarak Türkiye Basketbol Federasyonu ile birlikte daha çok basketbol maçları düzenleyecek ve Türk basketboluna sporcu ve hakemler kazandıracağız” ifadelerini kullardı.

Yasak, Basketbol Aday Hakem Kursu’na katılma şartlarını ise, “Türk vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, 17 yaşından küçük, 30 yaşından büyük olmamak, sağlık durumunun hakemlik yapmaya elverişli olduğunu doktor raporu ile belgelemiş olmak, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş bulunmak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya federasyon tarafından altı ay veya daha fazla ceza verilmemiş olmak” şeklinde açıklarken, başvuruları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne şahsen dilekçe ile yapılması gerektiğini bildirdi.