POTA’NIN YETENEKLERİ KEŞFEDİLİYOR
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan “Yaz Spor Okulları” kapsamında Basketbol, ilgi gören branşlar arasında yerini aldı.
Öğrencilerin yaz sezonunda sporun daha da sevilmesi ve benimsenmesinin yanında aslında genç yeteneklerin keşfedildiği Yaz Spor Okullarında potada keyifli ve disiplinli eğitimlerde başladı.
VELİLERDE YALNIZ BIRAKMADI
Basketbol antrenörlerinden Yasemin Karabağ’ın nezaretinde Kazımkarabekir Kapalı Spor Salonunda eğitimlere başlayan belirli yaş aralığındaki genç öğrenciler topla çalışma tekniğini tanımaya çalıştı. Teknik, fizik ve kişisel becerilerini sporla geliştirmesi planlanan öğrencilere yaz kursları sonunda katılım sertifikası verileceği öğrenildi.
Ayrıca başarılı genç sporcular eğitim kursları ve antrenmanların ardından belirlenerek lisans düzeyinde sporcu olma şansını da yakalayacak.
Bu sayede potanın yeteneklerinin de keşfedilmesi hedefleniyor. Branşlarla birlikte güçlü, başarılı ve disiplinli bir sporcu yetiştirilmesi hedeflenirken, öğrenciler kadar veliler de, Yaz Spor Okullarına bunun için bulunmaz bir fırsat olarak bakıyor.