Karaman’da spor dolu bir hafta daha geride kalırken yeni müsabakalarla heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Okul sporları faaliyetleri kapsamında il içerisinde devam eden müsabakaların yanı sıra Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) ve Okul Sporları grup müsabakalarına da ev sahipliği yapan Karaman’da sporseverler bir birinden çekişmeli ve kaliteli maçları yerinde izleme fırsatı buluyor.

Basketbol Adına Her Şey Vardı

Okul Sporları faaliyetleri kapsamında 14-17 Ocak 2017 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde düzenlenen Gençler (A) Basketbol grup müsabakaları sporseverlere 4 gün boyunca adeta basketbol ziyafeti yaşattı. 12 il, 24 takım ve 288 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne olan müsabakalarda tribünleri boş bırakmayan sporseverler bir birinden kaliteli maçları yerinde izleme fırsatı buldu. Yunus Emre Spor Salonu ve Kazım Karabekir Spor Salonlarında kıran kırana geçen müsabakalar yarı finale adını yazdıran takımların belirlenmesinin ardından sona erdi.

Bir Üst Tura Çıkan Takımlar Yoluna Devam Ediyor

Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı müsabakalar sonunda erkekler kategorisinde Ankara, İzmir ve Mersin takımları bir üst tura yükselirken kızlar kategorisinde ise bu isimler Adana, Mersin ve Antalya takımları oldu. Kategorilerinde dereceye giren takımlar ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye Şampiyonası Yarı Final müsabakalarında şampiyonluk mücadelelerine kaldığı yerden devam edecek.

Karaman’da spor organizasyonlarının devam edeceğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Öncelikle turnuva boyunca tüm takımlarımıza göstermiş oldukları centilmence hareketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sporda kazanmakta var kaybetmekte var. Önemli olan bunun bilincinde olabilmek. İlimiz bu anlamda güzel bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yaptı. Zevkli ve heyecanlı geçen müsabakalar sonunda dereceye giren takımlarımızı tebrik ediyor, bundan sonra katılacakları müsabakalarda başarılar diliyorum.”