Başyayla Spor Kulübü Derneği tarafından Başyayla’nın tanıtımına katkı sağlamak ve gençlerin boş zamanlarını sportif faaliyetlerle geçirmelerini imkân sunmak amacıyla Başyayla Spor Kulübü kuruldu. Kulübün renkleri yeşil ve beyaz olarak belirlenirken 2021-2022 sezonunda da Amatör Lig’de Başyayla’yı temsil edecek.

2020 yılında amatör liglerde mücadele etmeyi hedefleyen kulüp, pandemi nedeniyle amatör liglerin oynanmaması kararı sonrasında bu düşüncesini ertelemek zorunda kalmıştı.

Başyayla Spor Kulübü Başkanı Hasan Uysal, yeşil-beyazlı kulüp hakkında açıklamalarda bulundu.

Uysal açıklamasında: “Başyayla’nın tanıtımına ve gençlerin boş zamanlarını sportif faaliyetlerle geçirmelerini imkân sağlamak için kulübümüzü kurmuş bulunuyoruz. Kulübümüzün ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kulüp kurulması kararından duydukları memnuniyeti dile getiren Uysal: “Zorlu şartlar altında kulübümüzü kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başyayla için biz de spor alanında bir şeyler yapmayı hedefledik. Hem de gençlerimiz için bir fırsat kapısı olacağını umut ettik. İnşallah çıktığımız bu yolda hedeflerimize ulaşırız.” dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Başkan Uysal kulübün “maddi-manevi” desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek “İdarecilerimiz, gurbetçilerimiz, esnaflarımız, ilçe halkımız ve spora gönül veren herkesi maddi manevi kulübümüze yardıma davet ediyoruz. Kuruluş aşamamızdan şu zamana kadar desteği olan herkese de buradan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BAŞYAYLA SPOR KULÜBÜ LİGE HAZIR

Karaman Amatör Lig için hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekip antrenmanlarını Başyayla Futbol Sahasında sürdürüyor. Hafta sonlarında hazırlık maçı yaparak eksiklerini gidermeyi hedefleyen kulüpte futbolcuların lisans işlemlerini sürdürülüyor. Yeşil-beyazlılar genç yaştan ve tecrübeli isimlerden oluşan oyuncu grubuyla amatör liglerde başarı hedefliyor.

A GRUBUNDA MÜCADELE EDECEKLER

Karaman Amatör Ligler için dün akşam Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda grup kura çekimi gerçekleştirildi. Toplam 13 takımın mücadele edeceği liglerde iki grupta maçlar oynanacak.

A grubunda yer alan Başyayla Spor Kulübü’nün rakipleri şöyle;

Ortaoba Gençlik ve Spor

Alakise Gençlik ve Spor

Başak Spor

Dilbeyan Gençlik ve Spor

Karaman Gençlerbirliği Spor Kulübü

Karaman İdman Yurdu Spor Kulübü