Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bayan basketbol takımı, Bayanlar Basketbol 2. Lig müsabakalarında başarı göstererek 1. lige yükseldi.
Üniversite Sporları Federasyonun 2011-2012 öğretim yılı faaliyet programında yer alan Bayanlar Basketbol 2. Lig müsabakaları, 12-16 Aralık 2011 tarihleri arasında Ankara Bilkent Üniversitesi’nde yapıldı. 
KMÜ BESYO Bayan Basketbol takımı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile yaptığı maçı 86-36; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile yapılan maçı 103-50; Bilkent Üniversitesi ile yapılan maçı ise 66-43 skor ile kazandı. Takım, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yıldız ve Öğr. Gör. Sinan Dinç nezaretinde müsabakalara katıldı.
Üniversite Sporları Federasyonu Bayanlar Basketbol maçlarının hepsinden galibiyet ile ayrılan KMÜ BESYO Bayan Basketbol takımı, grubunda oynadığı tüm müsabakaları kazanarak 1. lige yükselmeye hak kazandı.
KMÜ BESYO Bayan Basketbol takımı; 1. lige yükselme sevincini KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ile paylaştı. Bundan sonraki hedeflerinin süper lig maçları olacağını belirten Rektör Gökmen “Kendinize güvenir ve gereğini de yaparsanız, başarıyı yakalarsınız" dedi.
Basketbol takımının başarısının öğrenci aileleri, öğretim elemanları ve üniversite personeli ile birlikte elde edilen bir ekip işi olduğunu vurgulayan Rektör Gökmen “Aileleriniz ve üniversitemiz sizlerle gurur duyuyor. Kazanmak elbette çok önemli, ancak ahlaklı olmayı sürdürmek de sporcu için çok değerlidir. Emek verdiğiniz ve ahlaklı olduğunuz sürece her zaman başarınızı sürdürürsünüz. Siz iyi bir ekipsiniz. Başarılarınızın önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğine inanıyoruz. Sporcularımıza üniversite olarak her konuda desteğimiz sürecektir” diye konuştu.