Yunuskentspor Kulübü Karaman’da bir ilki gerçekleştirmek adına Bayan futbol takımını kurdu. İlk antrenmanını Yunuskent stadında yapan genç kızlar oldukça heyecanlı görünüyordu.
Kulüp başkanı Fatih ŞİMŞEK yaptığı açıklamada şunları şöyledi:

Karaman liglerinde Yunuskentspor olarak, antrenörlerimiz Yahya Kemal ARSLAN ve Mümin TAŞ liderliğinde erkekler U13, U16, U19 ve amatör kategorilerinde faaliyet göstermekteyiz. Bugün Karaman’da bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. İlk antrenmanımıza yaklaşık 50 genç kızımız katılmıştır. Bizim için eleme yapmak oldukça güç oldu. Ağustos ayında resmi başvuru dönemi başlayınca gerekli işlemlerimizi yapıp ilimizi TFF Kadınlar 2.liginde temsil etmek istiyoruz.

Öncelikli amacımız ilimiz genç kızlarına kendilerini ifade edebilecekleri yeni bir sosyal faaliyet alanı oluşturmaktır. Daha sonra ilimizi sırasıyla 2. lig, 1. lig ve Avrupa turnuvalarında temsil etmek.

Girişimimizin diğer kulüplere örnek olarak Karaman içinde de bayanlar liginin kurulmasını ve müsabakaların başlamasını arzu ediyoruz.

İlimizde sportif faaliyetleri yürütmek oldukça zordur. Sportif faaliyetler oldukça masraflıdır ve sponsor bulmak neredeyse imkansızdır. Kulüplerimiz belediyemizin vermiş olduğu destekler ve kendi imkanları ile ayakta kalmaya çalışmaktadır.

İlimizi 2. ligde temsil edecek futbol takımımıza sponsor veya destek olmak isteyen hayırseverlerimiz, ilimizde bayan futbolunun gelişiminin ve bir ilkin mimarlarından olacaklardır.

Ayrıca takımımıza katılmak isteyen bayanlar bize 0506 911 93 39 numarasından ulaşabilirler.