Karaman Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yunuskent Spor Kulübü işbirliği ile 2015 yılında hayata geçirilen ve her yıl Karaman’da spora hizmet vermiş değerli şahıslar anısına düzenlenen bayanlar futbol şampiyonası bu yıl geçtiğimiz aylarda hayata gözlerini kapatan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personellerinde merhum Hikmet Doğan anısına düzenlenecek.

05-07 Eylül 2016 tarihleri arasında Karaman’ın ev sahipliğinde düzenlenecek turnuva Kayseri, Ankara ve Antalya bayan futbol takımlarının katılımı ile yapılacak. Geçen yıl Gazi Çalışkan adına düzenlenen turnuva bu yıl merhum Hikmet Doğan anısına düzenlenecek. Takımlar birbirleri ile birer defa maç yapacak ve turnuva sonunda en çok puan toplayan takıma birincilik kupası verilecek.

Misafir Takımlara Karaman Tanıtılacak
Hikmet Doğan anısına düzenlenen bayanlar futbol şampiyonasına katılan takımlar futbolun yanı sıra düzenlenecek sosyal aktivitelerle Karaman’ın tarihi ve kültürel yerlerini de tanıma fırsatı bulacak. Yunuskent Futbol Sahası’nda saat 16.00-18.00 arasında oynanacak maçlar öncesi misafir takım oyuncuları görevlendirilen re eşliğinde Karaman’ın kendine hayran bırakan zengin tarihi ve kültürel yerlerini gezecek.

Her yıl değerli şahıslar adına düzenlenen bayanlar futbol şampiyonasını geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Yunuskent Futbol Takımı Başkanı Fatih Şimşek,” İlk amacımız Hikmet Doğan gibi spora hizmet vermiş isimleri futbolda yaşatmak. Özveri ve fedakarlıkla bugüne kadar getirdiğimiz bayan futbol takımımızla Karaman’da bayanlarında futbol oynayabileceğini ilimizi TFF Bayanlar 3.Liginde temsil eden takımımızla kanıtladık. Karaman’da futbol oynamak isteyen çocuklarımızın cesareti olduk ve günden güne büyüyen, başarılara yelken açan büyük bir aile olarak futbol arenasında yerimizi aldık.

Bu turnuvada ise faklı illerden gelen sporculara Hikmet Doğan adını taşıyan madalya ve kupa verilecek. Bunlarla Hikmet Doğan adı sonsuza dek yaşatılacak.

Geçen yıl Gazi Çalışkan adına düzenlediğimiz turnuvanın ikincisini ise büyük bir heyecanla beklemekteyiz. Bizlere destek veren Karaman Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz.
Değerli ağabeyimiz merhum Hikmet Doğan anısına düzenlediğimiz bu anlamlı futbol şölenine de tüm halkımız davetlidir.” dedi.